طراحی فروشگاه اینترنتی

شرکت نوپرداز بصورت تخصصی در زمینه طراحی وب سایت، طراحی فروشگاه اینترنتی، سئو، طراحی سایت های اختصاصی فعالیت می نماید. مفتخریم که بهترین کیفیت و خدمات خود را ارائه دهیم.

طراحی فروشگاه اینترنتی

شرکت نوپرداز بصورت تخصصی در زمینه طراحی وب سایت، طراحی فروشگاه اینترنتی، سئو، طراحی سایت های اختصاصی فعالیت می نماید. مفتخریم که بهترین کیفیت و خدمات خود را ارائه دهیم.

فروشگاه اینترنتی خود را به طوری مناسب کنترل و مدیریت نمایید
نرم افزار آنلاین فروشگاه اینترنتی شرکت نوپرداز با ایجاد نمودن بهترین امکانات و ابزارها و وضعیت سفارشات به شما این امکان را خواهد داد تا دقت و سرعت فرآیند فروش را ارتقاء داده و فروش را افزایش دهید.

۴۲ مطلب در خرداد ۱۳۹۷ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

یکی از سخت ترین جنبه های کار طراحی وب سایت، برخورد با مشتریان است. در این مقاله، ما درباره هفت مشکلی که اغلب هنگام کار در مواجه با خواسته های ناعادلانه مشتریان پیش می آید،  بحث می کنیم. هدف این مقاله نه تنها شناسایی این موقعیت های رایج است، بلکه به منظور به اشتراک گذاشتن برخی از راه های پیشگیری از آن ها و توضیح دادن به مشتریان که این کار یا خواسته آن ها قابل اجرا نمی باشد.

۷ چیزی که طراحان وب دوست ندارند از مشتریان بشنوند !

۱ – ” بودجه من کم است لطفا این را برای من ارزان حساب کنید.”

یکی از سخت ترین شرایطی که ممکن است در آن قرار بگیرید، یک مشتری است که از زحمات شما قدر دانی نمی کند و به موقع و به اندازه کافی پولش را پرداخت نمی کند. در صورتی که طراحی وب هم یک شغل است و باید حق الزحمه آن به درستی پرداخت شود.

راه حل مقابله با این نوع مشتریان

اگر شما به دنبال مشتری های بیشتری هستید، باید با این مشتریان کنار بیایید. اما اگر میزان کار کمتری را می طلبید، می توانید این نوع مشتریان را رد کنید. با وجود اینکه تعیین هزینه کمی زمانبر است ولی شما امکان دارد همان ابتدا شما اینگونه پاسخ دهید:

حداقل قیمت من ساعتی ۶۰  دلار است. من خوشحال می شم اگه دوباره درباره کل پروژه با هم مشورت کنیم.”

اگر آنها به اندازه کافی کار شما را دوست دارند، ممکن است پاسخ مثبت دهند، و اگر دوست نداشته باشند، عاقلانه نیست که نرخ خود را برای به دست آوردن یک مشتری کم کنید. بهتر است برای یک فرصت صبر کنید و زمان بیشتری را با مشتریان موجود خود صرف کنید تا اینکه کاری با مزد کم انجام دهید.

برخی از مشتریان ممکن است بیشتر پا فشاری کنند و با جملاتی نظیر “پسر من گفت که او می تواند این را با ۵۰ دلار انجام دهد! من به دنبال کسی که کمی بیشتر حرفه ای است، هستم … اما این راه به نظر می رسد بیش از حد گران است، حتی برای کسی که تخصص بیشتری دارد.

در این شرایط، شما باید آرامش خودتان را حفظ کنید و به مشتری تخصص خودتان را نشان دهید و کارهای انجام شده را یاد آور شوید و فرق بین یک طراح حرفه ایو یک طراح وب آماتور را برای آن ها توجیه کنید.

۷ چیزی که طراحان وب دوست ندارند از مشتریان بشنوند

۷ چیزی که طراحان وب دوست ندارند از مشتریان بشنوند

۲- “من احتمالا خودم می توانم طراحی را انجام دهم ولی…”

این نوع مشتری معمولا حرفه ای است ولی بنا به دلایلی باید کار خود را به صورت خارجی انجام دهد یا اینکه یک طراح وب آماتور است که احساس می کند که سطح تخصصش هم سطح با طراحان وب حرفه ای است. این نوع مشتری اغلب با این ذهنیت رو به رو می شود: “از آنجا که می توانم کارم را خودم انجام دهم، نیازی به پرداخت پول زیادی ندارم”.

علاوه بر این، بسیاری از مشتریان مانند این به نظر می رسند که فکر می کنند که آنچه را انجام می دهند بسیار خوب است، و می تواند با قدرت و روند خلاق شما، رقابت کند.

نحوه مقابله با این نوع مشتریان

اگر مشاغل کافی داشتید، مجددا از این نوع پروژه ها کلافه می شوید زیرا مشتری نه تنها پروژه کم بودجه را انتظار دارد، بلکه می خواهد فرآیند را هدایت کند و یا ممکن است بیش از حد در کار شما دخالت کند و برای شما مشکل ساز باشد. می توانید ساده به این گونه پاسخ دهید، “من عذرخواهی می کنم، اما من واقعا در حال حاضر کارم بسیار شلوغ است و فکر نمی کنم که کار شما را بتوانم انجام دهم”.

اما اگر به مشتری خود این گونه پاسخ داده اید که “من می توانم این کار را انجام دهم” ، سعی کنید با ارتباط مناسب دو طرف، از مهارت های خود و طرف مقابل استفاده کنید تا یک طراحی خوب را برای مشتری به ارمغان بیاورید.

۳ – ” این پروژه یک مقدار خسته کننده است! “

در این نوع مشتریان به طور واضح مشخص نیست که چه انتظاری از طراح وب دارند و به همین دلیل نمی دانیم که واقعا چگونه باید به آن ها پاسخ دهید تا به خواسته های آن ها عمل کرده باشید. آن ها می توانند برای شما از نظر روانی آزار دهنده باشند و طراحی وب شما را از بین ببرند.

نحوه مقابله با این نوع مشتری

در این نوع از مشتریان باید به گونه ای عمل کنید که مشتری زیاد در کار شما دخالت نکند و به نحوی که او متوجه کار نیست و تخصص کافی ندارد، موجب خرابی کار نشود. تصمیم کسی که در کار تخصص ندارد موجب خراب کاری می شود.

اگر توجیه کردن او برای شما امکان پذیر است پس سعی کنید که او را توجیه کنید که چرا برخی از تصمیمات عاقلانه نیستند.

اما در انتخاب جملاتی که به کار می برید دقت زیادی کنید که موجب خستگی مشتری نشود و مشکلات بیشتر نشود. این طور نباشد که مشتری به این نتیجه برسد که انتخاب نادرستی داشته است. برخی از مشکلاتی که آن ها مطرح می کنند ممکن است که منطقی باشد.

۴- ” من هر طور شده این دامنه و کد وبلاگ را می خواهم”.

اکثرا دامنه پروژه، بدترین کابوس طراح وب است. این که شما کاری را انجام دهید که با آن موافق نباشید یک امر ناراحت کننده است. این را باید در نظر داشته باشیم که مشتریان غیر حرفه ای، تصورات حرفه ای در رابطه با طراحی وب ندارند و شما می دانید که طراح وب سایت، برنامه نویس متخصص نیست. وبلاگ حرفه ای، به یک طراح حرفه ای، برنامه نویس حرفه ای، پلت فرم حرفه ای و… نیاز دارد. و این تنها کار طراح نمی باشد.

چگونگی ارتباط با این مشتریان

در ابتدای کار بهتر است که آنچه را که شما در پایان کار به مشتری ارائه می دهید را مفصل شرح دهید تا مشتری از شما انتظارات خارج از وظیفه شما نداشته باشد. همه آن کارهایی را که انجام می دهید را بیان کنید.

با دانستن آنچه که دقیقا مشتری انتظار دارد، پایان کار برایش خوش آیند تر و قابل قبول تر خواهد بود. اگر آن ها به تنظیم وبلاگ نیاز داشته باشند باید به آن ها بگویید که این کار خارج از محدوده خدماتی شما است یا این که هزینه بیشتری باید پرداخت نمایند.

به این ترتیب، دیدگاه مشتری عوض می شود و به وضوح ببیند که “ارتقاء سریع وبلاگ” خارج از محدوده طراحی وبلاگ است.

هنگامی که مشتری موضوع تبدیل یک طرح به یک موضوع وبلاگ را برمی انگیزد، به آنها یادآوری کند که این جزء قرارداد نبود و هزینه های اضافی و زمان بیشتری نیاز دارد.

۷ چیزی که طراحان وب دوست ندارند از مشتریان بشنوند

۷ چیزی که طراحان وب دوست ندارند از مشتریان بشنوند

۵- “من نمی خواهم از این سیستم پرداخت یا سیستم ارتباطی در سایت استفاده کنم”

شما کار طراحی وب سایت حرفه ای را انجام می دهید در صورتی که مشتری به دنبال این است که سریعا به هدف خود که یک امر زمان دار و چند مرحله ای است، برسد. طوری وانمود کنید که شما پاسخگوی سوالات آن ها هستید و سوء تفاهم برایشان پیش نیاید.

وقتی شما از یک سیستم خاص و امنیتی برای پرداخت در وب سایت استفاده می کنید، برای راحتی کاربر و ارتباط بهتر با اوست. اما با درخواست مشتری، نبود این سیستم ها و استفاده از سیستم های ساده تر، کسب و کار مشتریان از بین می رود که ناشی از تصمیم نادرست خودشان می باشد.

نحوه ارتباط با این نوع مشتریان

اگر در وضعیتی هستید که مشتری در حال تلاش برای تغییر فرآیند کسب و کار شماست، می توانید چیزی شبیه به این جملات به او بگویید:

من می فهمم که شما هدفتان چیست. اما من مشتریانی زیادی دارم که روزانه کارهای آن ها را انجام می دهم و تشخیص من این هست که این کار را انجام دهم بهتر است و این را هم از روی تخصص و تجربه می گویم تا از این طریق کار مؤثر و سریع تر انجام شود و نتایج بهتر نیز گرفته شود. “

این ها به مشتریان می فهماند که شما تنها پروژه آن ها را انجام نمی دهید و صاحب تجربه فراوان هستید و دلایلی برای انجام دادن یا انجام ندادن یک کار را دارید.

همچنین برخی از مشتریان ممکن است بخواهند از روش استفاده از یک ابزار، روش پرداخت یا سرویس خاص بدانند به دلیل این که با آن آشنا نیستند. به عنوان مثال، بسیاری از مردم از PayPal شنیده اند اما شما باید نحوه اصولی و صحیح کار با آن را برای مشتری به درستی بیان کنید و به شنیده های او اکتفا نکنید. در باره این سیستم می توانید به صورت زیر شرح دهید:

اگر قبلا از PayPal استفاده نکرده اید، اجازه دهید کمکتان کنم تا چند چیز را به شما آموزش دهم. از PayPal استفاده کنید زیرا این یک دروازه پرداخت امن برای اینترنت است . نیازی به ثبت نام با PayPal یا اضافه کردن وجوه به حساب PayPal ندارد. به راحتی می توانید با کارت اعتباری پرداخت کنید. و… . “

۶- “من نیاز به یک وبسایتی مشابه با [وب سایت نمونه] دارم.”

مشتریانی که می خواهند یک طراحی وب سایت دیگر را کپی کنند در این مورد باید بیشتر مراقب باشید که حق نقص قانون کپی برداری را ندارید.

در این مورد تلاش کنید که از صحفه مورد نظر و در واقع صفحه رقیب برای بهبود کار خودتان استفاده کنید و نقاط ضعفش را برطرف کنید. اما هرگز نباید آنها را مستقیما کپی کنید.

نحوه مقابله با این مشتری

بهترین راه برای مقابله با یک مشتری که مایل به کپی کردن یک وب سایت دیگر است، توضیح قوانین آن است.  در عوض، ایده های خود را در مورد چگونگی ایجاد یک طراحی وب ارائه دهید که می تواند در برابر رقابت های خود قد علم کرده و از آن ها پیشی بگیرد. علاوه بر این، روشن کنید که وب سایت آنها متفاوت است.

۷- “من از چند هفته پیش به این کار نیاز داشته ام. کی می توانید این کار را به من تحویل دهید؟”

بسیاری از مشتریان فکر می کنند که آنها تنها اولویت شما هستند.  اگر شما روی پروژه های دیگری کار می کنید، این منطقی نیست که آن ها را ول کنید و به درخواست های بیجای برخی افراد پاسخ دهید.

هیچ طراح وب حرفه ای، کار طراحی را بیشتر از چند ماه طولانی تر نمی کند. اما این اتفاق عجیب وقتی که مشتری اطلاعات لازم را به موقع به طراح ارائه ندهد، دور از انتظار نیست.

نحوه مقابله با این نوع مشتریان

مشتری را آگاه کنید که تعهدات دیگری دارید که باید آنها را تحویل دهید و از مشتریان بخواهید که انتظارات واقع گرایانه ای را داشته باشند. زمان بندی مناسب برای ارائه طرح را برای مشتری شرح دهید تا از جزئیات کار آگاه شود.

اگر برای مشتری این مدت زمان قابل قبول باشد شما کار خوب را ارائه می دهید اما اگر برای مشتری قابل قبول نباشد او می تواند دنبال کسی باشد که کارش را زود تر به پایان برساند و شما هم می توانید به برنامه های خود در طراحی پروژه ها و وب سایت های مشتریانی که دارید بپردازید.

  • حمید آزاد
  • ۰
  • ۰

روبیکا یک اپلیکیشن چند منظوره است که بسیاری از خدماتی که توسط چندین اپلیکیشن مختلف ارائه می شود را در یک اپلیکیشن حاظر کرده است. این اپلیکیشن برای کاربران فارسی زبان تهیه شده است. بیشتر امکانات این اپلیکیشن به صورت کاملا رایگان در اختیار کاربران قرار می گیرد و این در حالی است که هزینه های تبلیغاتی بسیار زیادی صرف آن شده است. یکی از بهترین مزایای استفاده از اپلیکیشن روبیکا رایگان بودن استفاده از اینترنت آن از طریق شرکت های ایرانسل و همراه اول است. اما هنوز محدودیت های استفاده از ان ها تعیین نشده است. 

کاربرد های اپلیکیشن روبیکا

در قسمت فیلم و سریال های روبیکا می توانید جدیدترین سریال های قدیمی و جدید و لیستی از فیلم ها را دریافت نمایید. تمامی این فیلم ها به صورت رایگان بوده و توسط شرکت های فیلم سازی آیو، فیلیمو، فیلم نت و غیره تهیه شده است.

شما می توانید پرداخت های مختلفی که دارید را از طریق اپلیکیشن روبیکا انجام دهید و از خدمات مختلفی مانند خرید شارژ تلفن همراه و پرداخت قبوض استفاده نمایید.

همچنین بخش شبکه های اجتماعی روبیکا نیز مانند اینستاگرام عمل کرده و شما می توانید با افرادی که دوستشان دارید ارتباط برقرار کرده و پیام های آن ها را مشاهده نمایید.

بخش پیش بینی نتایج جام جهانی نیز از مهم ترین بخش های این اپلیکیشن است که دست اندر کاران آن جایزه های ارزشمندی را برای برندگان این پیش بینی ها در نظر گرفته اند. با استفاده از این قسمت شما می توانید تمامی بازی های جام جهانی فوتبال 2018 را پیش بینی کرده و در صورت درست بودن پیش بینی هر بازی امتیاز خود را افزایش می دهید.

بخش های موسیقی، آموزش، سلامت، برنامه های تلویزیونی از قسمت های مختلف اپلیکیشن روبیکا هستند که اغلب کاربران از استفاده از آن ها رضایت نسبی داشته اند.

لینک دانلود اپلیکیشن روبیکا: نسخه اندروید و نسخه ios

کاربرد اپلیکیشن روبیکا


  • حمید آزاد
  • ۰
  • ۰

هنگام کار بر روی یک پروژه طراحی وب سایت و راه اندازی سایت جدید، روشن شدن دامنه پروژه انتظارات مالک آینده وب سایت ضروری است.  در طراحی وب سایت باید زمان بیشتری صرف اهداف اساسی و نیاز های کاربران شود. اهداف اساسی نیز به محدود کردن دامنه پروژه و کوتاه شدن کار کمک می کند.

به خصوص به این دلیل که بسیاری از مشتریان آماتور هستند، آنها تلاش می کنند تا آنچه را که در وب سایت ها نیاز دارند، توضیح دهند. با ارائه یک فهرست از سوالات، آنها می توانند به راحتی و با آرامش خاطر به سوالات پاسخ دهند.

نحوه جلوگیری از مشکلات پروژه طراحی وب سایت

برای کمک به آشنایی بیشتر به مسائل، من یک لیست از ۲۰ سوال که باید قبل از ساختن هر وب سایت بپرسید، آورده ام. این سؤالات به این معناست که مشتری در مورد کسب و کار اصلی، تمایز آنها و کاربران خود فکر می کنند.  در نتیجه این به شما کمک می کند که  همیشه هوشمندانه حرکت کنید.

این فهرست سوالات برای آژانس های کوچک و طراحان آزاد است که در حال کار با شرکت های کوچک و متوسط ​​هستند.  همچنین از این لیست سوالات برای استفاده شرکت های بزرگ هم انجام شده و به سرعت پیشرفتشان افزوده است. این سوالات قبل از ارائه برآورد و محاسبه دامنه پروژه، به عنوان یک ماکت و برنامه کلی زود هنگام، در فرآیند مورد استفاده قرار می گیرد.

بهتر است این سؤالات برای مشتریان مختلف، انعطاف پذیر باشد. این سوالات ممکن است به برخی از مشتریان مربوط نباشند. در هر صورت من امیدوارم این سوالات در طراحی پرسشنامه های طراحی به شما کمک کند.

۱- سازمان و کسب و کار خود را در یک جمله شرح دهید؟

اکثر کسب و کارهای کوچک به این سوال فکر نکرده اند. با پاسخ به این سوال شما می توانید یک راهنمای کلی از پروژه داشته باشید. اگر مشتری نتواند این کار را انجام دهد، پایان کار او نتیجه چندان خوبی نخواهد داشت.

۲-  چه جمله سه کلمه ای، سازمان و کسب و کار شما را توصیف می کند؟

کاربران باید فورا این را دریافت کنند که چه وب سایتی می تواند پروژه طراحی مدنظرشان را انجام دهند. این سه کلمه کلیدی، به سرعت به مشتریان کمک می کند تا یک پیام واضح از سایت داشت باشند. این مورد به جستجو گر ها نیز کمک می کند. از همه کاراکتر ها (رنگ، طرح و…) می توان اطلاعات مختلف از نحوه طراحی شما دریافت کرد.

۳- چه چیزی شما را منحصر به فرد می کند؟

اگر پاسخ به این سوال را در ذهن خود داشته باشید، و بدانید که چه چیزی شما را از دیگران جدا می سازد و در یک جمله آن را بیان کنید، این موجب پیشتازی شما از دیگر رقبا می شود. در این صورت یقین داشته باشید که وب سایت شما یک پایگاه عالی برای طراحی وب سایت است.

۴- مخاطبان اصلی سایت خود را چگونه پیش بینی می کنید؟

مخاطب شما جوان است؟ پیر است؟ سواد اینترنتی او چقدر است؟ دانستن اطلاعات مخاطب می تواند همه چیز را تحت تاثیر قرار دهد. شما باید یک میانگین از اطلاعات مخاطبان را در نظر بگیرید. برخی به اشتباه مخاطبان ایده آل خود را در نظر می گیرند و متناسب با آن ها دست به طراحی می زنند.

۵- مدت زمانی را که بازدید کنندگان از شما بازدید می کنند را چه مدت پیش بینی می کنید؟

این سوال می تواند به تعیین عرض یا عمق سایت و ساختار ناوبری و دیگر ویژگی های مورد نیاز سایت کمک کند. به عنوان مثال، اگر سایتی که در حال ساخت هستید، یک سایت مخاطب محور است، پس شما باید برخی از مکانیسم های بازی را در نظر بگیرید که به افزایش مشارکت کاربران کمک می کند و باعث می شود که دیگر سایت نباشد بلکه یک مشارکت کلی باشد. البته باز هم، نتایج این موارد را باید تجزیه و تحلیل کنیم.

۶- هدف اصلی سایت چیست؟ اهداف فرعی چیست؟

نوشتن یک هدف اصلی، مسیر را برای طراحی سایت مخاطبان تنظیم می شود و هم چنین یادداشت اهداف فرعی به عنوان مسیر های فرعی در طراحی وب سایت است.

20 سؤال برای جلوگیری از مشکلات طراحی وب سایت

20 سؤال برای جلوگیری از مشکلات طراحی وب سایت

۷- آیا تمرکز شما بر بازدید های طولانی مدت است یا بازدید های کوتاه؟

با استفاده از پاسخ این سوال می توانید به هدف مشتری پی ببرید. یک سایت بروشور مواد غذایی، بازدید کننده های تکراری را تشویق نمی کند؛ زیرا محتوای آن برای مدت زمان طولانی ایستا خواهد بود. برای یک وبلاگ روزانه، معنی ندارد که روزی یک نفر فقط بازدید داشته باشد.

۸- اگر سایت شما بازدید کنندگانی داشته باشید که تنها ۲ دقیقه از سایت شما بازدید می کنند، چه چیز را می خواهید در این ۲ دقیقه از سایت شما ببینید؟

پاسخ به این سوال موجب می شود که دامنه سایت زیاد بزرگ شود. ضمن اینکه موجب می شود یک تصویر شفاف از سایت شما در اختیار کاربران قرار گیرد.

۹- رقبای اصلی شما چگونه هستند؟

هدف از پاسخ به این سوال این است که شما بتوانید محصولی را تولید کنید که هم مشتری رضایت کامل داشته باشد و هم آن را از رقبا متمایز سازد.

۱۰- چه سایت هایی را دوست دارید؟

مفید است که ببینید مشتری به کدام سایت ها علاقه دارد. سایت هایی که دارای ویژگی ها، طرح ها، محتوا یا طراحی هایی هستند که برای مشتریان جذاب است. در ابتدا کار، این اطلاعات را در جدول جمع آوری  کنید و از زمان هدر رفته جلوگیری کنید.

۱۱- چه سایت هایی را دوست ندارید؟

پاسخ به این سوال موجب می شود شما از کار هایی که نباید انجام دهید، دوری کنید. بسیاری از مشتریان زمان سختی را برای توصیف آنچه که دوست دارند یا دوست ندارند صرف می کنند. این سوالات موجب روشن تر شدن مسأله شده و از هدر رفتن زمان جلوگیری می کند.

۱۲- آیا ویژگی های خاصی را می خواهید که سایت شما داشته باشد و شما آن را مشاهده کنید؟

این سوال موجب می شود که انتظارات به صورت صریح قابل تشخیص باشند. ویژگی های سایت می تواند وبلاگ ها، ویژگی های جستجو، ادغام رسانه های اجتماعی و غیره باشد.

۱۳- آیا برخی چیز ها هستند که شما اصلا دوست ندارید در سایتتان داشته باشید؟

دانستن این مورد بسیار به طراح کمک می کند تا قبل از طراحی از طراحی هایی که برای مشتری آزار دهنده است، استفاده نکند.

۱۴-  آیا رنگ یا ویژگی هایی وجود دارد که باید از آنها اجتناب کرد؟

تعریف رنگهایی که باید اجتناب شود، بعدا شما را از خجالت نجات می دهد. برخی موارد به طور تصادفی از رنگی استفاده می کنید که مشتری آن را به هیچ عنوان دوست نداشته است. هرگز تصور نکنید که پاسخ این را می دانید.

۱۵-  آیا شما نیاز دارید محتوای سایت خود را به روز کنید؟

آیا به یک سیستم مدیریت محتوا نیاز دارید ؟ آیا باید سایت را در یک پلت فرم مانند دروپال، وردپرس یا جوملا ایجاد کنیم؟پاسخ  این سوالات می تواند به وضوح بر دامنه پروژه تاثیر بگذارد.

۱۶-  آیا می خواهید این پروژه را توسعه دهید؟

به نظر می رسد پاسخ این سوال واضح است، اما این یک چیز بسیار مهم است. فرض کنید شما می دانید چه مدت زمان لازم است تا پروژه را کامل کنید اما این سوال به شما کمک می کند تا مهلت های کلیدی، نتایج و معیارهای تعیین شده را تعیین کنید.

همچنین برخی از مسئولیت ها را بر روی مشتری قرار می دهد.  چه کسی توسط یک مشتری که قادر به ارسال محتوا و تأییدات به موقع نیست، سوخته است؟ مشخص است طراح. پس باید مسئولیت های مشتری را به طور واضح بیان کرد.

20 سؤال برای جلوگیری از مشکلات طراحی وب سایت

۲۰ سؤال برای جلوگیری از مشکلات طراحی وب سایت

۱۷-  آیا این سایت نیاز به ثبت نام کاربر دارد و باید بتواند اطلاعات را ذخیره کند؟

آیا در طراحی، کار پایگاه داده ای وجود دارد که باید انجام شود؟ اکثر پروژه های با اجزای پویا و پایگاه های داده ای، نیاز به کار و زمان مباحثه و طراحی بیشتری برای تعیین الزامات خاص و تحویل کار دارد.

این سوال همچنین شما را قادر می سازد تا ارزیابی کنید که آیا شما می توانید این پروژه را بر اساس مجموعه مهارت های خود انجام دهید یا نه..

۱۸-  کدام یک از موارد اصلی برقراری تماس برای طراحی این وب سایت است؟

باید بدانید ابزار برقراری ارتباط با مشتری برای وب سایتی که می خواهید طراحی کنید، چه چیز می باشد.

۱۹- آیا سایت شما برای برقراری ارتباط با مشتری، نیازمند فرم پر کردن از سوی مشتری است؟

این ها چیز های ساده ای است که ارتباط شما با مشتری را قوی تر می کند.

۲۰- آیا چیز دیگری وجود دارد که بخواهید بگویید؟

برخی از مشتریان دارای ایده هایی هستن که ممکن است طراحی شما را بسیار شگفت انگیز نماید. به جای مبارزه با آن ها، می توانید از آن ایده ها برای پیشروی بهتر طراحی استفاده کنید.

اگر یک مشتری نمی تواند پاسخ دهد چه کار می کنید؟

اگر نمیتوانید مشتری را برای ارائه هر کدام از این پاسخها بیاورید، من به شدت پیشنهاد میکنم که پروژه را رد کنید. اگر آنها نمی توانند به طور واضح کسب و کار اصلی و هدف سایت خود را توضیح دهند، این پروژه به طور کلی به خوبی انجام نمی شود.

  • حمید آزاد
  • ۰
  • ۰

در دنیای محتوای مطالب در هفته حدود ۴۰ وبلاگ و  مقاله سئو برای مشتریان خود می نویسیم (بجز صفحات landing page) و هرکدام به جذب بازدید برای وب سایت های آنها کمک میکند. ارسال منظم مقالات تازه بر روی سایت شما یکی از آسان ترین راه ها برای آشنایی مشتریان بالقوه به نام تجاری شما است.

البته شما نمی توانید با قرار دادن یک سری از کلمات بر روی سایت انتظار بازدید مردم را داشته باشید. آن ها به سایت مراجعه میکنند و بررسی میکنند که آیا مطالب شما آن ها را به آنچه میخواهند میرساند یا نه ، به دنبال جواب سوالات خود هستند شما باید روی استراتژی محتوای خود بسیار متمرکز باشید .

نوشتن محتوای سئو شده

در اینجا هفت راز نویسندگی پیشرفته مقالات سئو وجود دارد:

  1. کلمه کلیدی مربوط به موضوع فعالیت خود را در جستجو ها پیدا کنید . اگر میخواهید مطلبی بر روی سایت خود بگذارید باید به خوبی وقت بگذارید تا مطمئن شوید که گوگل به تلاش شما توجه دارد. بدانید که چه کلمات کلیدی و عبارت هایی را مردم جست و جو میکنند ( رقابت با محتواهای پرطرفدار) و خودتان آستین بالا بزنید و برای رقابت آماده شوید. پیگیری کنید که چند بار از کلمات کلیدی در نوشتن مطلب سئو وب سایت خود استفاده می کنید، از ابزار مناسب برای دنبال کردن کلمات کلیدی هدف خود استفاده کنید برای این کار میتوانید کلمان کلیدی پرطرفدار را از نتایج وابسته گوگل که در پایین نتایج می باشد پیدا کنید.
  2. کلمات کلیدی را در مقالات خود به کار بگیرید. استفاده کردن از ۲ یا ۳ درصد از کلمات کلیدی در همه مطلب کافی نیست. شما باید کلمه کلیدی اصلی را در عنوان وبلاگ یا مقاله و همینطور در جمله اول و آخر قرار دهید. با انجام این کار کلمات کلیدی در موتور جستجوی کلمات به خوبی به چشم خوانندگان برجسته می شوند. بخاطر داشته باشید کسانی که از موتور جستجو استفاده می کنند به دنبال عبارت مشخصی هستند چون می خواهند درباره آن بیشتر بدانند و یا محصول آن را بخرند، بنابراین اینکه به آنها چیزی که به دنبالش هستند بدهید معنادار است نه اینکه کاربران را گمراه کنید و زمانی که به سایت شما وارد میشوند سریعا آن را ترک کنند. بازدید بیشتری خواهید داشت اگر این کار را انجام دهید، این یکی از فوت و فن های این حرفه برای نویسندگان حرفه ای مقاله سئو search engine optimization است که یک کارشناس سئو ماهر برای آن وقت میگذارند و انجام می دهند.
  3. درباره چیزی که مردم به آن توجه می کنند بنویسید. هیچ کسی مثل خودتان نمی داند چه کاری انجام می دهید بنابراین چه نظر و نکته ای دارید که بتوانید به اشتراک بگذارید؟ اگر ندارید، حداقل می توانید اخبار مربوط به کار خود را منتشر کنید. زمانی که تردید دارید، به لیست کلمات کلید سئو سایت خود نگاه کنید، و ببینید که در کدام نوع لیست، لینک یا در  کدام قسمت محتوا می توانید کلمات کلیدی را به کار ببرید. از این نترسید که با چند کارشناس مصاحبه کنید، هم اینکه (اگر از آنها نقل قول کنید و تخصص آنها را در پست خود نمایان کنید همانند این است که آنها مطلب شما را در کانال های شبکه های اجتماعی خود به اشتراک گذاشته اند با این روش شما می توانید قدرت نفوذ بیشتری برای افزایش شبکه خود داشته باشید.)
  4. به اندازه کافی طولانی کنید تا به حساب آید ( محتوای سایت را بهینه سازی کنید) . مطمئن باشید ۱۰۰ کلمه از مطلب جدید نوشته شده توسط خود شما که در جایی کپی نشده باشد بهتر از هزاران محتوای تکراری است.همچنین موتور جستجو تمایل به دادن اولویت به مقاله ها و وبلاگ های طولانی دارد. سعی کنید حداقل ۳۰۰ کلمه استفاده کنید اما اگر می توانید ۵۰۰ کلمه یا بیشتر استفاده کنید این کار را انجام دهید. تحقیقات متعددی که انجام شده نشان می دهد که موتور جستجو مانند گوگل تمایل به توجه مطالبی که حداقل ۲۰۰۰ کلمه داشته باشد دارد. ما این کار را برای خودمان و مشتری هایمان دیده ایم و در دنیای محتوا مطالب بیشتر پست های وبلاگ های معروف حداقل ۱۵۰۰ کلمه دارد.

۵٫ مطالب قدیمی خود را که در وب منتشر کرده اید بهینه سازی کنید (از نکات مهم نوشتن محتوای سئو و بهینه سازی سایت ). اگر از WordPress به عنوان پلتفرم وبلاگ نویسی خود استفاده می کنید باور کنید خود ما هم فکر نمی کردیم این موضوع انقدر مهم باشد اما در سال ۲۱۸ میلادی یکی از اصول مهم در نوشتن محتوا است. در دنیای محتوای مطالب ما از Yoast و Shareaholic در کنار سایر موارد استفادا می کنیم. کار با مدیریت محتوای وردپرس رایگان و آسان است اگر نیاز به نصب وردپرس و طراحی سایت داشتین با ما اوج سئو تماس بگیرید.

  1. کار خود را ویرایش دهید. تنها تفاوت میان نویسنده پیشرفته مقالات سئو و افراد عادی توجه به ویرایش های شخصی است. برنامه هایی مانند Openoffice, Google docs و Microsoft Word این کار را آسان می کند.. داشتن چشمی برای قالب زیبا و دل انگیز نیز مهم است.از پاراگراف های بسیار طولانی و جمله های که چند سطر می شود دوری کنید و خود را جای کاربر بگذارید آیا نوشته شما بی روح است ؟  سعی کنید از رنگ ها به طور معمول استفاده کنید.

۷٫ مدیر روابط عمومی آنلاین خود باشید.یک مطلب تازه نوشته و به اشتراک گذاشته اید، این کار نیمه تمام است. آخرین مرحله از نوشتن کامل مطلب وب این است که مدیر روابط عمومی آنلاین خود باشید، در هرجایی که می توانید به مطالبتان لینک دهید. در وبلاگ نظر بدهید و به لینک ها در سایت پاسخ دهید. مطلب خود را به Digg, Reddit و StumbleUpon ارسال کنید. مدیریت رسانه های اجتماعی و نوشتن مطالب وب مرحله به مرحله پیش می رود و به محض زدن دکمه انتشار باید بابت آن رضایت داشته باشید چون مطلب شما منتشر شده است در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید و نظر کاربران خود را جویا شوید.

منبع: سایت اوج سئو

  • حمید آزاد
  • ۰
  • ۰
مقدمه: قرن ها پیش، زمانی که بشر اشکال اولیه‌ی ارتباط جمعی را ابداع کرد، به فکر راه های کنترل آن نیز افتاد. در واقع، فرآیند کنترل به قدمت فرآیند ارتباط است. تردیدی نیست که همیشه، همه‌ی اخبار به دست ما نمی‌رسد. همان طورکه لئو روستن در سال 1937 یادآوری می کند، روزنامه یک تقویم، سالنامه یا روز شمار تاریخ نیست، بلکه کل فرآیند روزنامه نگاری در «انتخاب» خلاصه شده است. بیش ازیک دهه بعد در سال 1949، ویلبر شرام در این باره می نویسد: «هیچ یک از جنبه های ارتباط، به اندازه‌ی تعداد زیاد انتخاب و عدم انتخاب در شکل دهی افکارگیرنده و ارتباط گر موثر نیست». پیام‌هایی که از طریق رسانه‌ها به ما می رسند و یا حتی نمی رسند، تصویر ذهنی و آگاهی های ما را از جهان پیرامون شکل می‌دهند. هیچ کس نمی تواند ادعا کند که این تصویر، تصویری دقیق، روشن و کامل است. اخبار و رویدادها تا به گوش ما برسند، از صافی هایی عبور می کنند که معلوم نیست با محتوای آنها چه می کنند. مسکوت گذاشتن بعضی اخبار، گفتن بخشی از واقعیت یا تحریف آن، بزرگ و کوچک کردن رویدادها، انتخاب زمان و نحوه‌ی تنظیم و آرایش مطالب و یا حتی نوع رسانه حامل پیام، خبر را در چنبره ای از فعل و انفعالات گوناگون قرار می‌دهد؛ به این ترتیب می توان گفت که تصویری مخدوش از جهان پیرامون برای ما ترسیم می‌شود. سانسور، خودسانسوری، گروه‌های فشار، گرایش‌های شخصی و سلیقه‌های فردی، منافع گروهی، محدودیت های مکان و زمان، محدویت فرصت تصمیم گیری، تکنیک های خاص روزنامه نگاری، جغرافیایی، سیاسی، اقتصادی و... همه از عواملی هستند که بر جریان گزارش دهی و خبر رسانی توسط رسانه‌ها تاثیر می گذارند (بروجردی علوی، 1380، ص61). باوجود بیش از 350 اثر منتشر شده در زمینه‌ی برجسته‌سازی، سوالات تحقیقی مهم بسیاری در رابطه با فرایند برجسته‌سازی بی جواب باقی مانده است. مفهوم "دروازه بان" (Gatekeeper) چارچوبی برای ارزشیابی به متخصصان داد تا مشخص شود که انتخاب ها چگونه صورت می گیرند و چرا بعضی از عناوین خبری رد می شوند. این مفهوم، همچنین ساختاری برای مطالعه‌ی فرآیندهایی به جز انتخاب فراهم کرد، نظیر اینکه محتوا چگونه شکل می‌گیرد، ساخته می‌شود و مکان و زمانش مشخص می‌شود. مفهوم دروازه‌بانی در طول تاریخ، دستخوش تغییر و تحولاتی اساسی بوده است. بسیاری از صاحب نظران بر این باورند که در جریان انتقال اخبار از منبع به خوانندگان، چندین دروازه بان خبری در مراحل مختلف دست به گزینش اخبار می زنند. براساس این باور، دروازه بان خبری در اولین مرحله، منبعی است که سرچشمه‌ی خبر یا گزارش بوده است. در آخرین مرحله، مخاطب است که این نقش را بر عهده دارد؛ زیرا مخاطب قادر است خود از میان مطالبی که در مراحل پیشین از چندین دروازه عبور کرده اند، به دلخواه مطالبی را بر اساس معیارهای خود انتخاب کند. اصطلاح "دروازه‌بانی" (Gatekeeping) برای اوّلین بار در سال 1947 توسط یکی ازمتخصّصان حوزه روانشناسی اجتماعی به نام کورت لوین (Curt Lewin) به کار برده شد. نظریه‌ی لوین برای درک این موضوع به وجود آمد که چگونه یک نفر می تواند تغییرات اجتماعی گسترده ای در جامعه به وجود آورد. لوین در تحقیقاتی که در زمینه‌ی عادات غذایی انسان انجام داد، به این نتیجه رسید که از آنجا که غذا قبل از رسیدن بر سر میز غذا از کانال‌هایی عبور می‌کند، تغییر عادات غذایی برابر با تغییر دادن غذاهایی است که از این کانال‌ها عبور می‌کنند. مراکز خاصی در این کانال ها قرار دارند که نقشی مانند دروازه دارند و محلی برای اتخاذ تصمیمات قلمداد می شوند. لوین معتقد است چگونگی عبور مطالب از کانال‌ها، به میزان زیادی به عملیاتی که در محل دروازه بر روی آن ها صورت می‌گیرد، بستگی دارد و در نتیجه، نمود مطلب قبل و بعد از محل دروازه، کاملاً متفاوت است (بروجردی علوی، 1380، ص62). بعد از لوین در سال 1950، دیوید منینگ وایت (David Manning White) که دستیار تحقیقاتی لوین در دانشگاه آیوا بود، نظریه‌ی مجراها و دروازه بانان را به صورت یک طرح تحقیقاتی درآورد و این اصطلاح را وارد حوزه‌ی ارتباطات کرد. وایت، یک "ادیتور اخبار خبرگزاری ها" را انتخاب کرد و او را "آقای دروازه" (Mr.gate) نامید و از او خواست که تمام خبرهایی که از سه خبرگزاری «یونایتدپرس»، «آسوشیتد پرس» و «خبرگزاری بین المللی» INS دریافت می کند، نگه دارد. مدت اجرای این طرح، یک هفته در فوریه 1949 بود و قرارشد که هرخبری را که "آقای دروازه" رد می کند، علت آن را با یک توضیح کوتاه، روشن سازد. طبق این تحقیق، انتخاب های آقای دروازه کاملاً ذهنی بود. یک سوم مطالب انتخاب نشده، براساس ارزیابی های ذهنی آقای دروازه و دو سوم بقیه، به علت کمبود یا نبود جا و یا به این علت که مطالب مشابه، چاپ شده یا درحال چاپ است، رد شده بودند (بروجردی علوی، 1380، ص63). یکی از اولین نظریه هایی که اثر بسزایی در روند مطالعات پس از خود داشت، نظریه ای بود که گالتونگ و روژ (Galtung & Rog) در سال 1965 مطرح ساختند. این دو پژوهشگر از منظری دیگر، به بررسی و مطالعه‌ی فرایند گزینش اخبار توسط دروازه بانان خبری پرداختند. آن ها ویژگی هایی را مشخص ساختند که سبب می شوند یک رویداد تبدیل به خبر شود. گالتونگ و روژ به تشریح فرایندی پرداختند که بر اساس آن، رویداد های جهان توسط رسانه‌ها به تصاویر رسانه ای تبدیل می شوند و در اختیار مخاطبان قرار می گیرند. این دو پژوهشگر در پژوهش خود، به تجزیه و تحلیل 9 عامل مؤثر در جریان انتقال اخبار پرداخته اند. این 9 عامل عبارتند از: تواتر، آستانه، وضوح یا فقدان ابهام، مجاورت فرهنگی، همخوانی، غیرمنتظره بودن، استمرار، ترکیب و ارزش‌های فرهنگی و اجتماعی دروازه‌بانان خبری و دریافت کنندگان. همه‌ی عوامل ذکر شده، بر روند انتخاب یا عدم انتخاب رویداد های خبری مؤثرند. مهم ترین نتیجه ای که می توان از این مدل گرفت، این است که فرایند انتخاب اخبار، نسبتاً نظام مند و تا حدودی قابل پیش بینی است. شایان توجه است که این مدل تنها مربوط به فرایند انتخاب اخبار خارجی است. در سال 1966، پاول اسنایدر (Paul B.Shnider)، این تحقیق را با همان "آقای دروازه" قبلی تکرارکرد. با این تفاوت که این دفعه آقای دروازه با یک خبرگزاری کار می کرد (دفعه‌ی قبل سه خبرگزاری بود) و 16 سال هم پیرترشده بود. نتیجه تقریباً همان نتیجه‌ی آزمایش قبلی بود: انتخاب های آقای دروازه بر پایه‌ی مسایلی بود که خودش دوست داشت و فکر می کرد که خوانندگانش می خواهند. او در آزمایش دوم، ازعلایق انسانی کمتر استفاده می کرد و به اخبار صرف، علاقه‌ی بیشتری داشت (نصراللهی، 1382، ص41). مفهوم دروازه‌بانی دروازه در وسایل ارتباط جمعی، محل عبور جریان اطلاعات و اخبار است. دروازه‌بانی، فراگرد کنترل جریان و گردش اطلاعات در سیستم های گوناگون اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی است (عباسی،1382، ص8). درآثاربرخی افراد (مک کوئیل و ویندال، 1983)، (شومیکر، 1991) و (شکرخواه، 1374) تایید شده است که برای نخستین بار "کورت لوین" روانشناس آمریکایی، مفهوم گزینشگری خبر را تدوین کرده و به آن وجه عملی داده است. مفهوم گزینشگری که «دروازه‌بانی، مرزبانی، سوزبانی و خبربانی» نیز ترجمه شده است، نخستین بار توسط کورت لوین، در زمان جنگ جهانی دوم مطرح شد (بدیعی، 1369، صص 45-40). «هر وسیله‌ی ارتباط جمعی، اعم از روزنامه، رادیو، تلویزیون و ... باید در بین کهکشانی از داده‌های خبری و اطلاعاتی که دنیای امروز مشحون از آن است، دست به گزینش زند، زیرا هرگز قادر نیست تمامی حوادث را منعکس کند.» (ساروخانی، 1371، ص 65). معمولا تصور می‌شود که دروازه بانی، انتخاب خبر برای روزنامه است، ولی دروازه‌بانی خبر، چیزی بیش ازیک انتخاب ساده است. به گفته "تیچر"، دروازه‌بانی باید این طور تعریف شود: «فرآیند گسترده ای ازکنترل اطلاعات، شامل تمام جنبه های رمز گذاری پیام، نه فقط انتخاب، بلکه ممانعت از نشر، انتقال، شکل دهی، ارائه و عرضه، تکرار، زمان بندی درطول مسیر انتقال از منبع به گیرنده. به عبارتی، دروازه‌بانی شامل تمام جنبه های انتخاب، نگه داشتن و کنترل پیام است.» در یک تحلیل دقیق‌تر، می توانیم بگوییم: دروازه‌بانی، فرآیند دوباره سازی یک چارچوب ضروری برای رویداد و تبدیل آن به خبر است و ارتباط گران، عناصری از پیام را انتخاب و بقیه را رد می کنند. عناصر انتخاب شده به طور برجسته ای نمایش داده می شوند: با بیشترین سرعت و بطور مکرر. اغراق نیست اگر بگوییم تمام دست اندرکاران امر ارتباط، به نحوی دروازه بان هستند؛ چون دروازه‌بانی یک امر ضروری در سراسر فرایند انتخاب و تولید پیام است. نه تنها انتقال همه‌ی خبرها ممکن نیست، بلکه انتقال مواد خامی که شکل و شمایل خبر را نداشته باشد هم غیرممکن است (بروجردی علوی،1380، ص66). "میکائیل گامبل و تری کوال گامبل" تعریف مشترکی از دروازه‌بانی به این شرح داده اند: «هر شخصی که توانایی محدود کردن، تفسیر یا دوباره تفسیر کردن اطلاعات ارسالی توسط رسانه یا دریافتی از آن را دارد، دروازه‌بان تلقی می‌شود.» (عباسی،1382، ص8). «شومیکر به بیانی ساده، گزینشگری را این گونه تعریف نموده است: "گزینشگری فرایندی است که طی آن میلیاردها پیام در سراسر جهان خلاصه و به صد ها پیام تغییر شکل یافته تبدیل می شوند و به اشخاص مفروض در یک زمان مفروض می رسند." به نظر شرام، در یک سیستم اجتماعی، هر فردی به عنوان یک دروازه بان بالقوه برای دیگران عمل می کند فعالیت دروازه‌بانی از نقطه ای شروع می‌شود که درآن یک ارتباط گر درباره‌ی یک پیام واقعی یا بالفعل، چیزی را می فهمد و در نقطه ای پایان می یابد و این پیام های تا حدودی تغییر یافته به گیرنده منتقل شده است. یک دروازه، نقطه‌ی تصمیم ورود یا خروج است (بروجردی علوی، 1380، ص67). می توان گفت قدرت عظیمی در داخل وسیله‌ی ارتباط جمعی نهفته است و منابع معنی موجود در این وسایل، با اهداف بسیار متنوع و امکاناتی که روز به روز بر آن افزوده می‌شود، در حال تولید پیام هستند. دروازه‌بانان آشکار و پنهانی در انتخاب پیام، حذف پیام و تغییر شکل پیام دست دارند. مثلاً هر کدام از دست اندرکاران تولید پیام‌های خبری وسایل ارتباط جمعی، می توانند نقش یک فیلتر را در تبدیل یک واقعیت به اطلاعات ایفا کنند و این اطلاعات که محتوای پیام‌های خبری این وسایل است، اغلب از فیلترهای گوناگون عبور می‌کند (محسنیان راد، 1384، ص367). ویلبر شرام درباره‌ی اهمیت کار دروازه بان می گوید: «در کشورهای در حال توسعه، فرایند انتقال اطلاعات از حاکمان به مردم و بالعکس و همچنین بین مردم، آشکارا به دروازه بان بستگی دارد» (عباسی،1382، ص8). جان بیتنر (John Bittner) سه وظیفه دروازه بان را مشخص می‌کند که عبارتند از: 1. محدود کردن اطلاعات دریافتی از طریق جرح و تعدیل آن 2. توسعه حجم اطلاعات دریافتی با افزودن وقایع و ایده ها 3. تفسیر دوباره و تنظیم مجدد اطلاعات (عباسی،1382، ص8). برنامه ریز ارتباطی به عنوان دروازه بان، با تعیین اینکه چه اطلاعاتی را باید کنار گذارد و به چه اطلاعاتی اجازه عبور دهد، می تواند تا اندازه ای در فراگرد ارتباطی اعمال قدرت کند. با این حال، دروازه‌بانی غالباً امری عادی است که با مجموعه ای از سوال های مرسوم، نظیر سوال های زیر هدایت می‌شود: مخاطبان به کدام یک از این مواد اطلاعاتی نیاز دارند؟ مخاطبان چه چیزی را می خواهند بدانند؟ چه چیزی را از قبل می دانند؟ چه چیزی را خواهند فهمید؟ از پذیرفتن چه چیزی امتناع خواهند کرد؟ با اینکه این سوال ها عادی هستند ولی دارای اهمیتند. دلایلی است که نشان می‌دهد همه‌ی انواع برنامه ریزی ها، مجموعه ای از معیارهای گزینش دارند که خاص خودشان است (ویندال و دیگران،1376، ص220). معیارهای گزینش و ارزش‌های خبری «گزینشگری مفهوم بسیار مهمی در رشته‌ی ارتباطات است. رسانه‌ها همیشه مشغول تاثیرگذاری بر یک پدیده و یا تاکیدزدایی از آن هستند. امروزه تاثیرات این تاکیدگذاری و تاکیدزدایی بیش از هر زمان دیگری آشکار شده است. هارولد دتیز، از صفت "جهت گیری" (Bias) استفاده کرده و می گوید که هر رسانه ای به خودی خود، جهت گیری دارد. نیل پستمن می گوید: رسانه‌ها کارشان این است که ساختارهای واقعی را در زمان انتقال ارزش گذاری می‌کنند و با این کار، پدیده ای را مهم تر و پدیده دیگری را نازل تر نشان می‌دهند» (شکرخواه، 1382، ص183). کارکرد حرفه ای دروازه‌بان ها این است که تصمیمات عینی و منصفانه ای بگیرند که برای محصول خبری نهایی، سرنوشت ساز است. در بیشتر مطالعات مربوط به دروازه‌بانی، تلاش می‌شود تا فشارهایی که این تصمیمات را تحت تاثیر قرار می‌دهند و یا به مسیر تعصب و تبعیض می کشانند، بررسی شوند. معمولاً فشارها از عوامل زیر ناشی می شوند: نظام ارزشی ذهنی خود دروازه‌بان ها، مانند دوست داشتن ها و دوست نداشتن های آنها وضعیت کاری بلاواسطه‌ی آنها آن دسته از نظارت های قانونی، دیوانسالارانه و تجاری شناسایی پذیر که تصمیمات دروازه بان ها را تحت تاثیر قرار می‌دهند (لربینکر،1376، ص178). «میزان انتخاب خبرها بر اساس معیارهای ذهنی و قضاوت های شخصی و دستیابی به ارزش‌های خبری و بدان گونه که برنامه های خبری رسانه‌ها بر اساس آن عمل می‌کنند، از جمله اهدافی است که معمولاً در مطالعه‌ی نظریه دروازه‌بانی توسط محققان دنبال می‌شود» (مهرداد، 1380، ص135). تحقیقات برجسته‌سازی نشان می‌دهد مطالبی که به دفعات بیشتری از دروازه ها می گذرند، به نظر مخاطبان مهم تر می آیند (بروجردی علوی،1380، ص70). امروزه گزینش خبر به یک تکنیک تبلیغاتی خبری تبدیل شده است و رسانه‌ها برای تاثیرگذاری بر مخاطبان، از این شیوه استفاده می‌کنند. اصل در این تکنیک، تصمیم‌گیری مخاطبان براساس اطلاعات دریافتی است. به مفهوم ساده‌تر، مخاطبان براساس اطلاعات به دست آمده، اقدام به تصمیم‌گیری می‌کنند، بنابراین زمانی که رسانه‌ها اخبار و اطلاعات را در جهت منافع خود انعکاس می‌دهند، مخاطبان نیز براساس همان اطلاعات در جهت منافع خود رسانه عمل خواهند کرد. رسانه‌های خبری در این تکنیک، تنها به گزینش اخبار مطلوب خود می‌پردازند و این اخبار را در اولویت اول قرار می‌دهند و به این ترتیب، اخبار مورد نظر بیشتر جلب توجه می کند. البته در این شیوه، دیگر عمل سانسور انجام نمی‌شود، بلکه اخبار ناخوشایند به صورت خلاصه یا ابتر پخش می‌شوند تا قابل استفاده برای مخاطب نباشد و مخاطب نتواند از آن برای تصمیمات مغایر رسانه‌ خبری استفاده کند. فانکاوزر (Fankahouser) علاوه بر جریان واقعی رویدادها، فهرستی از پنج مکانیسم پیشنهاد کرده است که در تاثیرگذاری بر میزان توجه رسانه‌ها به یک موضوع دخالت دارند. این مکانیسم ها عبارتند از: 1. سازگاری رسانه‌ها با جریانی از رویدادها 2. گزارش افراطی رویدادهای مهم ولی غیرعادی 3. گزارش گزینشی جنبه های دارای ارزش خبری موقعیت هایی که به خودی خود دارای ارزش خبری نیستند 4. شبه رویدادها یا آفریدن رویدادهای دارای ارزش خبری 5. خلاصه رویدادها یا وضعیت هایی که رویدادهای فاقد ارزش خبری را به شیوه ای دارای ارزش خبری ترسیم می‌کنند (سورین و تانکارد، 1384، ص350). فرایند گزینش رویداد و تبدیل آن به خبر فرایندی دو عنصری است: گزینش و استحاله. در فرایند تبدیل شدن یک رویداد به یک خبر، بروز "جانبداری" می تواند امری اجتناب ناپذیر باشد؛ یا به عبارت دیگر، جهان رسانه ای می تواند جهان واقعی نباشد، جهان رسانه ای شده، جهانی است که با قضاوت همراه شده است. پس به این ترتیب می توان گفت تا وقتی که پای خود رویداد در میان است، ارزش‌های خبری موجود در رویداد می توانند به امر گزینش رویداد برای تبدیل شدن به خبر تا حدودی کمک کنند، اما افزون بر این ارزش‌ها، می توان به دو دسته عناصر تاثیر گذار در زمینه‌ی عوامل استحاله کننده اشاره کرد: عوامل درون سازمانی: مثل اهمال نظر آشکار و پنهان مدیریت خبر، تاثیر پذیری کادرهای درون رسانه ای از ارزش‌های جامعه‌ی خارج از رسانه، اعمال نظر خبرنگاران و گزینشگران درون رسانه و همچنین امکانات هر رسانه از لحاظ کمی و کیفی برای ارائه خبر. عوامل برون رسانه ای: اعمال نظر منابع خبری، گروه‌های فشار، آگهی دهندگان، محدودیت های قانونی و اعمال نفوذ اشخاص حقیقی و حقوقی (شکرخواه، 1374، صص 83-82). «همزمان با تلاش خوانندگان برای تفکیک خبر از نظر و القائات، پژوهشگران پهنه‌ی ارتباطات معتقدند که در فرایند خبر، نحوه‌ی گزینش رویدادها برای خبرسازی، ساده سازی مقولات و دامن زدن به احساسات، به مثابه‌ی مکمل ارزش خبری عناصری هستند که دراستحاله رویدادها نقش دارند» (شکرخواه،1374، ص 86). "استوارت هود" معتقد است که اکثر دروازه بانان رسانه‌ها، سیاست‌های دلخواه طبقات میانه را اجرا می‌کنند و در حقیقت، اجماع و وفاقی که ایجاد می‌کنند، معطوف به طبقه‌ی میانه است و گزینش و دروازه‌بانی آنان از همین منظر صورت می‌گیرد (شکرخواه، 1374، ص 90). این موضوع بدیهی است که علاوه بر نخبگان قدرت، آمیزه ای از نیروهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در کنترل جریان خبرها در تمامی مراحل شکل گیری، تولید، توزیع و اشاعه آن، حکم دروازه بانان خبری را ایفا می‌کنند (مولانا، 1371، ص38). بنا به گفته شرام، امروزه دورازه بانان یکی از مهم ترین نقش ها را در امر ارتباط اجتماعی ایفا می‌کنند و معدودی از دروازه بانان مهم، قدرتی بس عظیم بر دیدگاه های ما نسبت به محیط مان اعمال می‌کنند. به همین جهت، کار پژوهش در ارتباط بر دروازه‌بانی نظر دارد که چه در مجراهای رسمی و چه در مجراهای غیر رسمی ارتباط، نسبت به شرکت کنندگان معمولی، تماس بیشتری با پیام دارند و در نظام های غیر رسمی، این دروازه بانان، ارتباط گران مرکزی در نظام های شایعه پراکنی به شمار می آیند و در شبکه ارتباط میان فردی نفوذ و قدرت دارند. در مجراهای رسمی این دروازه‌بانان همان گزارشگران، سردبیران خبر، سردبیران سرویس های مخابره خبر و نظایر آنها در رسانه‌های گروهی و روسای دوایر، روسای بخش ها، روسای هیئت مدیره و غیره در سازمان های رسمی هستند (بلیک و دیگران، 1378، ص138). مک کوئیل می گوید شرایطی که بر فعالیت های رسانه‌ها اثر می گذارند، در گزینش نیز سهم دارند. او این روابط را چنین مشخص می‌کند: روابط با جامعه روابط با مشتریان، صاحبان و عرضه کنندگان روابط با منابع روابط درون سازمانی روابط با مخاطبان مک کوئیل عقیده دارد که مفهوم "دروازه" به گونه‌ی مرزی که رسانه را از محیط جدا می‌کند، تا اندازه ای گمراه کننده است، زیرا همه‌ی رسانه‌ها از جمع طیف وسیعی از اطلاعات، ناگزیر به گزینش عده ای هستند. او همچنان می گوید: «مفهوم دروازه‌بانی، با وجود مفید بودن و قابلیت هایی که برای کاربرد در بسیاری از موقعیت های رسانه ای دارد، از یک محدودیت درونی رنج می برد و آن این که چنین تلقی می‌شود که اخبار به صورت داستان و رویداد حاضر و آماده و بدون مشکل به دروازه رسانه می‌رسد و در آن جا پذیرفته و یا حذف می‌شود». مک کوئیل می افزاید که عوامل اصلی که بر انتخاب رویداد اثر می گذارند، مردم، زمان و مکان هستند. او از افراد و نهادهایی نام می برد که به دلایل خاص، مورد توجه و پوشش خبری قرارمی گیرند؛ همچنان به نظر او جاهایی که قدرت در آن ها متمرکز است، بی هیچ گفتگویی خبر آفرین هستند و رسانه‌ها همواره در چنین جاهایی خبرنگاران و نمایندگانی دارند. او از زمان نیز به مثابه عامل فشار بر انتخاب خبر نام می برد؛ زیرا خبر یعنی تازگی (مهرداد، 1380، صص139-135). آنچه به خبر هویت می‌دهد، ارزش‌های آن است و این ارزش‌ها ساختار خبر را تشکیل می‌دهند. ارزش‌های خبری معیارهایی هستند که به کمک آنها می توانیم رویدادهای مناسبی را برای مخاطبان انتخاب کنیم. هر رویداد در وجود خود حاوی یک ارزش یا مجموعه ای از ارزش‌هاست. خصوصیت مهم ارزش‌های خبری این است که علاوه بر اینکه خبرنگار را در شناخت و فهم خبر (سوژه یابی) کمک می کنند، در تهیه و تنظیم خبر، خصوصاً لید خبر نیز او را یاری می‌دهند. اگر بپذیریم که خبر یک فرایند و جریان است که در طول زمان شکل می‌گیرد، این فرایند را با عنوان "فرایند ارزش گذاری عناصر یک رویداد" تعریف می کنیم. زیرا رویدادهای فاقد ارزش، توان تبدیل به خبر را نزد خبرنگاران ندارند. فرایند ارزش گذاری تحت عنوان حرفه ای "ارزش‌های خبری" به جریانی اشاره دارد که به انتخاب، ساخت و ارائه مناسب خبر در مطبوعات و رادیو و تلویزیون می پردازد: «ارزش‌های خبری به عنوان شیوه‌ی ممکن فکری درباره رویدادها، معمولاً با تعیین قواعد خبرنویسی توسط سازمان خبری تعیین می‌شود وحاصل نیازهای تولید در صنعت خبری سازمان ها است» (مسعودی،1381، ص18). «در ماهیت هر رویداد، تعدادی از ارزش‌های خبری به نسبتی نهفته است. ارزشی که هر رویداد واقعی در ماهیت خود دارد، عینی ثابت و تغییرناپذیر است» (بدیعی، 1378، ص37). ارزش خبری یک رویداد تحت تاثیر عوامل متعددی است که شامل این موارد است: الف- با عطف توجه به گیرندگان خبر، رویداد مذکور در کجا اتفاق افتاده است. ب- میزان تاثیری که آن رویداد از نظر شخصی بر یکایک گیرندگان خبر دارد. ج- تضعیف یا برتری افراد درگیر در رویداد. د- و رقابت رویدادهای خبری درگیر درآن لحظه» (بلیک و دیگران،1378، ص67). شولز تقسیم بندی متفاوتی از ارزش‌های خبری مطرح کرده است. تقسیم بندی وی شامل 19 عامل متفاوت است که به شش بخش تقسیم بندی می شوند. این عوامل به شرح زیر هستند: 1. موقعیت اجتماعی: ملت برگزیده، نهاد اجتماعی برگزیده، شخص برگزیده 2. تعیین هویت: مجاورت، قوم مداری، شخصیت سازی، هیجانات 3. ظرفیت: تجاوز، جدال، ارزش‌ها، پیروزی 4. هماهنگی: موضوع، کلیشه سازی، قابلیت پیشگویی 5. وابستگی: نفوذ، مرتبط بودن ج- پویایی ها: زمان تازگی خبر، شک، غیر منتظره بودن (پورنوروز، 1380، ص241). فیلیپ گایار (Philip Gaillard (1369 ارزش‌های خبری را به سه دسته تقسیم می‌کند: رویدادهای روز بودن: اهمیت و ارزش هر خبر از نقطه نظر روزنامه نگاری در این است که تازه باشد. مهم ترین و هیجان انگیزترین خبرها نیز اگر بعد از چند روز به دست خبرنگاران یا خواننده برسد، ارزش به مراتب کمتر از خبر ساده و ظاهراً بی اهمیتی است که در کوتاه ترین زمان ممکن در رسانه‌ها منعکس می‌شود. اثرگذاری: این ضابطه در عین حال به اصل رویداد مربوط است؛ دامنه انعکاس آن زمان و مکان را نیز در بر می‌گیرد. سودمندی: این ضابطه تا حدی پیچیده تر از دو ضابطه‌ی قبلی است، زیرا نه فقط با اصل رویداد، بلکه به طرز تلقی مردم نیز ارتباط دارد. اگر این ضابطه نادیده گرفته شود، همه‌ی رسانه‌های جهان شکل و محتوای مشابهی خواهند داشت. گایار می گوید: علاوه بر این ضوابط، عوامل دیگری نیز مانند جنبه دراماتیک و فاجعه آمیز وقایع، یا اسم و شهرت عاملان یک رویداد و فاصله های جغرافیایی نیز در میزان اثرگذاری اخبار موثرند (صص 39-33). هرمن و چامسکی (Chomsky and Herman (1377 عواملی را که در گزینش خبر در رسانه‌های آمریکایی تاثیر می گذارند، به پنج دسته (که می توان پنج نوع فیلتر نامید) تقسیم بندی می‌کنند: میزان تمرکز مالکیت وسایل ارتباط جمعی اعتقاد و وابستگی وسایل ارتباط جمعی به اخبار و اطلاعاتی که دولت، سازمان های مهم تجاری و متخصصین صاحب نام به عنوان منابع اصلی ارتباطی و خبری در اختیارشان می گذارند منابع خبری وسایل ارتباط جمعی: وسایل ارتباط جمعی به عنوان منبع اطلاعات قرار می گیرند انتقاد از وسایل ارتباط جمعی ضدیت با کمونیسم (ص22). معیار ها و ضابطه های انتخاب اخبار از نظر معتمد نژاد (1372) نیز دو دسته است: الف) معیارهای عینی: آنهایی هستند که با واقعیات مادی و قابل درک منطبق هستند. به عبارت دیگر، جنبه منطقی و عقلانی دارند و افراد با معلومات و تحصیلات بالا بیش از عامه مردم به آنها توجه می‌کنند. معیارهای عینی به سه دسته تقسیم بندی می شوند: اهمیت ذاتی: منظور از اهمیت ذاتی، ارزشی است که در طبیعت برخی وقایع وجود دارد و وقایع دیگر فاقد آن هستند. با توجه به این موضوع می توان رویدادهای اجتماعی را به "مهم"، "نسبتاً مهم"، "کم اهمیت" یا "بی اهمیت" تقسیم کرد. مجاورت: به دو دسته مجاورت جغرافیایی و مجاورت معنوی تقسیم بندی می‌شود. ندرت: شامل دو دسته است؛ ندرت مطلق: اینگونه اخبار شامل وقایع است که نظیر آن در تاریخ به وجود نیامده است مثل سفر انسان به کره ماه. ندرت نسبی: شامل وقایعی است که هنوز کمیاب و کم نظیر هستند مثل سقوط هواپیماها ب) معیارهای شخصی: آنهایی هستند که بر خلاف معیارهای عینی، جنبه منطقی و استدلالی ندارند، بلکه با احساسات و عواطف و جنبه های روانی وجود انسان سروکار دارند و به طور کلی علاقه ها و توجهات شخصی افراد را تحریک می‌کنند (ص291). چانان ناوه (2003) می گوید: معیارهای اصلی مربوط به ارزش‌های خبری، در گزینش وقایع و رویدادها و خلق انواع اخبار به ترتیب زیر هستند: ایدئولوژی به عنوان گرایش مهم سردبیر خبر تازه و شگفت‏ انگیز بودن خبر اخبار باید مهم باشد، جنبه بین المللی داشته باشد و باید از نظر رهبران و جوامع به نخبگان قدرتمند جهانی اشاره کند وقایع خشونت‏ آمیز و به تعبیر دیگر، وقایع منفی پوشش بهتری خواهند داشت برای جوامع و ملت هایی که رسانه‌ها آنها را تحت پوشش قرار می‌دهند، باید وقایعِ مربوط به این ملت ها را منعکس کرد و این وقایع از نظر پوشش قابل دسترسی باشد نهایتا روزنامه‏ نگاران دنبال وقایعی هستند که مطابق با الگوهای خبری پیشین، شناخته شده و مانوس باشند در مورد رسانه‌های جریان اصلی غرب، چند شاخص مهم برای تعیین ارزش‌های خبری ایفای نقش می‌کنند ( http://nedads.com/2006/11/26/04,56,32): - پایگاه قدرت و نقش فرد در واقعه - ارتباط شخصی با گزارشگر - محل رخداد - موقعیت قدرت - قابل پیش‌بینی بودن و یا روزمره بودن - همخوانی با مخاطب هدف - زمان و اولیت زمانی - زمان‌بندی در فرآیند خبررسانی - اختصاصی بودن ("ارزش‌هایی که تغییر می کند"،1385). شومیکر و ریز (Shomaker and Rise) بر اساس کار هربرت گنز (Herbert gans) و تار گیتلین (Todd gitline)، پنج دسته‌ی اصلی از اثر بر محتوای رسانه‌ها را به ترتیب مطرح کرده اند: اثرهای ناشی از فرد فرد کارکنان رسانه‌ها: از جمله این اثرها، ویژگی های کارکنان ارتباطی، زمینه های شخصی و حرفه ای، نگرش‌های شخصی و نقش های حرفه ای است. اثرهای مربوط به رویه های رسانه‌ها: آنچه که به رسانه‌های جمعی می‌رسد، تحت تاثیر اعمال روزانه ارتباط گران از جمله مهلت اتمام کار و سایر محدودیت های زمانی، ضرورت های مربوط به فضا در یک نشریه، ساختار هرم وارونه برای نوشتن گزارش خبری، ارزش‌های خبری، معیار عینیت و اتکای گزارشگران به منابع رسمی است. نفوذهای سازمانی بر محتوا اثر و نفوذ بر محتوا خارج از سازمان های رسانه ای: این نفوذ ها، گروه‌های ذینفع که در جهت (یا در مخالفت با) انواع خاصی از محتوا اعمال نفوذ می‌کنند، اشخاصی که شبه رویدادها را خلق می‌کنند تا پوشش رسانه‌ها را بگیرند و حکومت را که به طور مستقیم و از طریق قوانین افترا و پرده دری، محتوا را تنظیم و تابع مقررات می‌کند، در بر می‌گیرد. اثر ایدئولوژی: در آمریکا «عقیده به ارزش نظام اقتصادی سرمایه داری، مالکیت خصوصی، سودجویی کارآفرینان و بازارهای آزاد» است. شومیکر و ریز، این عوامل را "سلسله مراتب نفوذها" (Hierarchy of influences) می خوانند که ایدئولوژی در راس سلسله مراتب قرار می‌گیرد و از صافی دیگر سطوح می گذرد و به پایین می‌رسد (سورین و تانکارد،1384، ص353). نقش تقویمی رسانه‌ها کارکرد صحنه پردازی در رسانه‌ها که با توجه به نقش تقویمی آنها تحلیل شده است، در سال های 1970 توسط متخصصان آمریکایی در علوم سیاسی پیشنهاد شد. در نقطه‌ی شروع تحلیل، دو نظر وجود دارد: یکی اینکه رخدادها آن قدر فراوانند که رسانه‌ها نمی توانند به همه‌ی آنها توجه یکسان نشان دهند، دوم اینکه عموم نمی توانند تمام آنچه را که از رسانه‌ها می‌رسد، هضم کنند و به اجبار، نوعی گزینش در میان رخدادها انجام می‌گیرد. به این دلیل است که رسانه‌ها برای ارائه‌ی رخدادها، از تقویم استفاده می‌کنند و برای عرضه‌ی موضوعات ترتیب قائل می شوند. آنچه در بطن این دو نظریه وجود دارد، تقویم یا برنامه ریزی برای افکار عمومی است. مک کامز و شاو ، صاحبان اصلی مفهوم تقویم، اعلام داشتند که ممکن است دراغلب اوقات مطبوعات موفق نشوند به افراد بگویند چه فکر کنند، اما با تاثیر فوق العاده ای که بر آنها دارند، می توانند بگویند به چه چیز باید فکر کنند. از این رو پژوهشگران به طرح فرضیه زیر دست زدند: چنانچه درست باشد که رسانه‌های همگانی در جهت دادن به گرایش‌ها و رفتارهای عامه یا شدت بخشیدن به آنها تاثیر ناچیزی دارند، باید دانست که با برنامه‌ریزی های زمان بندی شده‌ی خود در عرصه‌ی رخدادها، موفق می شوند بر گرایش‌های مردم به موضوع های سیاسی تاثیر بگذارند (لازار، 1385، ص138). دو نوع کنترل در دروازه‌بانی در فرایند دروازه‌بانی، یکی از انواع کنترل ها، کنترل فیدبک یا کنترل پس فرست (Feedback control) است. رسانه‌ها چه در درون خود و چه در چارچوب نقش اجتماعی خود، فیدبک ها را کنترل می‌کنند. پژوهشگران متعددی هستند که معتقدند کارکرد کنترل فیدبک رسانه‌ها در قالب مفاهیمی مانند: نظارت و یا رکن چهارم تجلی می یابد. از دیدگاه آنان، این نوع از کنترل فیدبک در جوامع پلورالیستی نقش مهمی را ایفا می‌کند. در هر صورت، این نقش نظارتی (Surveillance) برخاسته ازکنترل فیدبک، یکی از انواع کنترل هاست که در دروازه‌بانی طرف توجه قرار می‌گیرد. فرایند دوم در دروازه‌بانی، کنترل توزیع (Distribution control) است. در این نوع از کنترل، دانش و اطلاعات می تواند در یک جا جمع شده و یا به طور انتخابی توزیع شود. عدم توزیع و یا بازسازی اطلاعات در مرحله‌ی توزیع، هر دو می تواند به نحوی از انحا در حفظ یک سیستم موثر واقع شود. در این مرحله، زمان توزیع اطلاعات نیز می تواند نقش مهمی ایفا کند. دسترسی سریع تر و یا دیرتر به اطلاعات، هر دو پیامدهای خاص خود را دارد. هر دو فرایند کنترل فیدبک و کنترل توزیع در امر دروازه‌بانی در عرصه تبادل دانش - نه فقط اطلاعات- نیز مصداق دارند (شکرخواه، 1380، ص35). اکنون شاهد دو نگره‌ی متضاد در دروازه‌بانی هستیم. از یک سو نظریه پردازان متکی بر فرهنگ، از یک شرایط تازه مبتنی بر گفتگوی بین المللی و تقویت اقلیت ها در شرایط جهانی شدن سخن به میان می آورند و از دیگر سو، اقتصاد دانان سیاسی از احیای دوباره‌ی سرمایه داری و پیروزی همگن سازی و خلع سلاح دموکراسی ها به جهانیان خبر می‌دهند. دروازه‌بانی در نگره‌ی اول، رو به مرگ و در نگره‌ی دوم، در حال تحکیم مواضع خود است. اما به نظر می‌رسد هیچ یک از این دو نگره قادر نیستند به راحتی همدیگر را حذف کنند. اینترنت فضای تازه ای را در این زمینه به وجود آورده است؛ اینترنت یکی از مدارک نگره‌ی اول در زمینه مرگ دروازه‌بانی است اما هنوز قدرت و سرمایه در تولید اطلاعات، حرف اول را می زند. این درست است که وقتی همه اطلاعات قابل عرضه است، نقش دروازه بانان کمرنگ می‌شود، اما نباید فراموش کرد که آنکه قدرت تولید بیشتری در زمینه اطلاعات دارد، در عین تولید کلان خود، دروازه‌بانی نیز می‌کند (شکرخواه،1380، ص37). عده ای ناقوس مرگ دروازه‌بانی را می نوازند و برخی دیگر، از احیای دوباره دروازه‌بانی خبر و رسانه سخن می رانند. به عبارت دیگر، نظریه پردازان فرهنگ گرای سیاست محور، گفت و گوی فرهنگ ها را پایان دوره‌ی اقتدار صاحبان رسانه می دانند و بر این باورند که جهانی شدن، زمینه ساز دیدگاه‌های بومی و محلی است. دسته ای دیگر، از حیات دوباره‌ی سرمایه داری، دموکراسی غیر مستقیم، جامعه مدنی کلیشه ای و فرهنگ وارداتی خبر می‌دهند. در رویارویی حیات یا ممات دروازه‌بانی خبر، میزان تولید اطلاعات، سنجش صواب یا ناصواب بودن نظریه های مذکور است. قاعده "محدودیت در عین توانگری" از اصول نانوشته‌ی دروازه‌بانی در خبر و رسانه است. به عبارت دیگر، اینترنت به عنوان تحفه ای جهانی، همه‌ی شئون حیات سیاسی اجتماعی انسان رسانه ای را در بر گرفته است، لیکن فقدان دانش فنی و امکانات سخت افزاری در کشورهای در حال توسعه، مانع تولید خبر و اطلاعات شده است. این در حالی است که کشورهای توسعه یافته به خوبی از آن بهره مندند و این خود نوعی دروازه‌بانی در خبر و رسانه محسوب می‌شود (ملکی،1383، ص18). در حال حاضر، سایت های معتبر امکاناتی را فراهم آورده اند که کاربران با تکیه بر آن ها می توانند صرفاً مطالب مورد نظر خود را دریافت کنند و این یک نوع جدید دروازه‌بانی است که اینترنت خالق آن بوده است. نکته‌ی دیگر در باب تغییر شکل دروازبانی در رسانه‌های اینترنتی، این است که وقتی امکان ارایه همه‌ی اطلاعات در اینترنت وجود داشته باشد، نقش دروازبانان سنتی کم رنگ می‌شود، اما در عین حال باید به این مسئله هم توجه کرد که تولید اطلاعات در شبکه‌ی جهانی نیز نیاز به سرمایه دارد و کسانی که به واسطه‌ی اقتصاد قوی، قدرت تولید بیشتری در زمینه اطلاعات داشته باشند، می توانند در حین تولید کلان، خود دروازه‌بانی هم بکنند. به نظر می‌رسد هنگامی دروازه بانان و دروازه ها در کوتاه مدت نقش کمرنگ تری خواهند یافت، که رقابت در تولید و توزیع اطلاعات و به عبارت دیگر، رقابت در کنترل پس خورد و کنترل توزیع اطلاعات، بسیار شانه به شانه باشد (شکرخواه، 1380، ص37). دروازه‌بانی خبری و محیط جدید رسانه ای ظهور یکباره رسانه‌های تعاملی در نیمه دوم دهه 1990، توجه صاحب نظران حوزه ارتباطات را به خود جلب کرده است. استفاده از رسانه‌هایی چون اینترنت باعث شده است تا مخاطبان سنتی پیام های رسانه ای، بتوانند خود نقشی فعال در خلق این پیام ها داشته باشند. با این وجود، مخاطبان تنها کسانی نیستند که از این تغییرات تأثیر پذیرفته اند. فرستندگان سنتی پیام های رسانه ای که همان روزنامه نگاران هستند، از طرفی با شیوه های جدید ارسال اخبار و اطلاعات آشنا شده اند و از طرف دیگر، نقش خود را در فرایند ارتباط دچار تغییر و تحولی بنیادی یافته اند. آنچه جمع آوری و ارائه اخبار را چه در سطح ملی و چه در سطح جهانی تحت تاثیر قرار می‌دهد، توانایی مخاطب در انتخاب اخباری است که مورد علاقه اش قرار دارد. بر خلاف اخبار رادیو یا تلویزیون که شنونده یا بیننده در آن نقش فعالی ندارد، مخاطب اینترنتی می تواند با استفاده از امکان جست و جو، اخبار دلخواه خود را پیدا کند (پریدمور، 1383، ص244). شاید این گونه به نظر برسد که با گسترش اینترنت، دیگر جایی برای فرایند دروازه‌بانی باقی نمانده باشد. اینترنت بهترین نمونه برای اشاره به رسانه‌های پسامدرن است. دیگر لازم نیست کاربران اینترنت برای دستریی به اطلاعات مورد نیاز خود، منتظر پردازش و بسته بندی شدن آن ها بمانند. با وجود این که مطالعات و پژوهش های اندکی، به وجود فرایند دروازه‌بانی در محیط آنلاین اشاره کرده اند، شواهد موجود حاکی از آن است که نه تنها فرایند دروازه‌بانی ناپدید نشده است، بلکه خود را با شرایط جدید نیز وفق داده است. در واقع دست اندر کاران حوزه ارتباطات، باید در تعریف خود از مفهوم دروازه‌بانی تغییراتی دهند و آن را با شرایط جدید سازگار سازند. فرآیند دروازه‌بانی در این بخش، عواملی را که باعث می‌شود یک خبر مورد توجه ارتباط گر قرار بگیرد، مشخص می کنیم. این عوامل شامل این موارد است: 1. راه های ورود خبر به مجرا 2. نیروهای دو طرف دروازه 3. مشخصات موضوعات خبری 4. ارزش‌ها و نگرش‌های شخصی فرد گزینشگر (بروجردی علوی، 1380، صص 69-67). هر یک از این عوامل را به اختصار توضیح می دهیم: 1. راه های ورود خبر به مجرا: اطلاعات از طریق مجراهای گوناگون به سازمان های خبری می‌رسد. سیگال (Sigal) درسال 1973، راه های ورود خبر به مجرا را به سه دسته تقسیم کرد: مجراهای عادی مجراهای غیررسمی اخبار تولیدی 1/1. مجراهای عادی: شامل جریانات رسمی مثل محاکمات، مسائل دادگاه ها، مسائل انتخابات، بیانیه های مطبوعاتی که ازطریق رادیو و خبرگزاری رسمی به اطلاع می‌رسد، کنفرانس‌های خبری ازجمله خلاصه گزارش‌های خبری که به وسیله سخنگویان رسمی و مصاحبه هایی که توسط سخن پراکنی ها ارائه می‌شود و وقایعی که جبنه فوریت ندارد، مثل سخنرانی‌ها و جشن‌ها. 2/1. مجراهای غیررسمی: شامل گزارش‌های خبری ازسایر سازمان های خبری و دستوراتی نظیر بخشنامه ها. 3/1. اخبار تولیدی: اخباری هستند که توسط کادر خبری یک سازمان ارتباطی تهیه می شوند. 2. نیروهای دو طرف دروازه: همان طورکه ذکر شد، یکی از اندیشه های اصلی لوین این بود که عواملی در دو طرف دروازه وجود دارند که تمایل دارند جهت تصمیم را عوض کنند. اگر خبری از دروازه رد شد، عامل منفی تبدیل به مثبت می‌شود و یا بالعکس. مثلاً رویدادی در منطقه ای دوردست که شبکه تلویزیون در آنجا خبرنگار ندارد، اتفاق می افتد. مسئله نداشتن خبرنگار، دوری راه و هزینه زیاد تهیه خبر از آنجا، عوامل منفی هستند، ولی اگر مقامات اجرایی فکر کنند که این موضوع آنقدر مهم است که هزینه گزاف هم می تواند برای آن صرف شود، تمام عوامل منفی قبلی تبدیل به عامل مثبت می شوند، چون شبکه، پول زیادی برای به دست آوردن آن اخبار خرج کرده، پس احتمال زیاد دارد که از دروازه های پیاپی بعدی با موفقیت بگذرد و به صورت برجسته، در بهترین زمان ممکن مثلاً در اخبار غروب تلویزیون پخش شود. 3. مشخصات «موضوعات خبری»: بعضی از خبرها، به طور مشخص دارای ارزش خبری بیشتری از سایر خبرها هستند. در مورد ارزش‌های خبری مختلف، فهرست‌های گوناگونی تهیه شده ولی ارزش‌های زیر در همه فهرست ها به چشم می خورند: تازگی، مجاورت، اهمیت، دربرگیری، علایق، درگیری، تضاد، احساسات، نوظهوری، استثناء و شگفتی. 4. ارزش‌ها و نگرش‌های شخصی فرد گزینشگر: سوال این است که گزینشگر، چه نوع ارزش‌ها و نگرش‌هایی را به خود به دروازه می آورد؟ در پاسخ به این سوال، وایت در سال 1950 گفته بود که نگرش‌ها و ارزش‌های شخصی "آقای دروازه" تاثیر زیادی بر روی انتخاب دارد. این نظریه به وسیله فلیگل (Flegel) و شفه (Shaffee) تایید شد. آنها در مورد دو روزنامه محافظه کار و لیبرال مطالعه کردند. ازگزینشگران روزنامه سوال شد که "تحت تاثیر کدام یک از عوامل زیر قرارگرفتند: نگرش‌های شخصی، خواست ها و نیازهای مخاطبان، ادیتورها یا صاحبان آگهی ها؟" خبرنگاران هر دو روزنامه اذعان داشتند که در درجه اول، تحت تاثیر نگرش‌های خود و در مرحله بعد، ادیتورها و سپس خوانندگان و در مرحله آخر، صاحبان آگهی ها هستند. به این ترتیب آنها عامل فشار خارجی را منکر شدند. از این گزارش چنین نتیجه گرفته شد که یک گزارشگر حرفه ای، باید اول تعصب‌های خودش را بشناسد و بعد سعی کند که آنها را درگزارش‌های عینی مهارکند.» نقش اجتماعی «دروازه‌بانی خبر» فرآیند دروازه‌بانی فرآیند خلق واقعیت‌های اجتماعی است. اگر یک رویداد توسط دروازه بان رسانه ای که ما ازآن استفاده می کنیم رد بشود، آن رویداد جزء واقعیت های اجتماعی ما نخواهد شد ولی اگر یک رویداد از دروازه بگذرد و منتشر شود، نه تنها برای ما به عنوان مخاطب تبدیل به واقعیتی اجتماعی می‌شود، بلکه به شدت بر جهان بینی ما نیز تاثیر خواهد گذاشت. تاثیر برداشت های دروازه بانان از واقعیت های اجتماعی بر روی مخاطبان، بدیهی ترین تاثیر دروازه‌بانی بر روی شناخت مخاطبان و شکل دهی جهان بینی آنان است. این موضوع "نقشه‌های شناختی" نامیده می‌شود. اطلاعاتی که از دروازه گذشت، جزیی از واقعیات اجتماعی می‌شود و توانایی آن را دارد که نگرش‌های مخاطبان را تحت تاثیر قراردهد. باید به این نکته توجه داشت که فرآیند دروازه‌بانی خبر، بر نگرش‌ها و افکار عمومی اثر می گذارد؛ به شرطی که پیام‌های حمایت کننده و متضاد و هر دو از دروازه بگذرند. مثلا توانایی نیروی نظامی امریکا درکنترل دسترسی به اطلاعات مربوط به جنگ 1991 خلیج فارس، حجم عظیم مطالب خبری را در مورد درگیری آمریکا در جنگ کاهش نداد. اما تعداد بسیار کمی از این مطالب منفی بود. نه تنها جنگ در رأس مسائل عمومی قرار داشت، بلکه بعد از جنگ میزان مقبولیت جورج بوش در افکار عمومی به سطح بی سابقه ای رسید. بسیاری از مقوله ها یا رویدادهایی که تحت پوشش قرار نمی گیرند، برای بسیاری از اعضای جامعه مخاطبان وجود ندارند. وجود یک صنعت تبلیغاتی گسترده در ایالات امریکا بر پایه این فرض استوار است که پوشش رسانه ای، قدرت موقعیت و اعتبار را به آن افراد و سازمان‌هایی می‌دهد که راه خود را در رسانه‌ها بازکنند (بروجردی علوی، 1380، ص70). نظریه پردازی «دروازه‌بانی خبر» موضوع مهم در ساختن نظریه برای دروازه‌بانی خبر، تعیین سطح سنجشی است که نظریه برآن بنا می‌شود. به عبارت دیگر در این مورد، پیچیدگی واحد های اجتماعی مطالعه می‌شود. طیف سطوح سنجش، از تک تک افراد تا یک ملت متفاوت است. ما در این قسمت پنج سطح تحلیل را مشخص می کنیم: 1. ارتباط گر به عنوان یک شخص 2. شیوه ها ورویه های کارمطبوعاتی 3. سطح سازمانی 4. سطح نهادی واجتماعی 5. سطح نظام اجتماعی عقاید لوین به این نظریه منتهی می‌شود که دروازه‌بانی فرآیندی است که بر سطح فردی تحلیل عمل می کند. به این معنی که یک شخص دروازه را باز می کند و می بندد. شرام عقیده داشت که جریان خبرها از طریق سازمان مورد بررسی قرارمی گیرند. 1. سطح فردی: سؤال این است که افراد تا چه اندازه در انتخاب خبرها نقش دارند و مسئول هستند؟ این نقش و مسئولیت، برحسب نوع سازمان ارتباطی متفاوت است. نتیجه یک کار تحقیقی که درسال 1989 انجام شد، نشان می داد که دروازه بانان تلویزیون درکارخود دارای خود مختاری بیشتری نسبت به همتایان خود در روزنامه ها هستند. وقتی که ما دروازه بان را به عنوان یک شخص درنظر می گیریم، باید به یک رشته عواملی که با او مرتبط هستند، توجه کنیم که عبارتند از: الگوهای تفکر، استراتژی تصمیم گیری، مشخصات شخصیتی، زمینه ها، ارزش‌ها، تجارب شخصی و رهگشایی شناختی (Cognitive Heuridtic). 2. شیوه ها ورویه های کار مطبوعاتی: همان طور که لوین فرآیند دروازه‌بانی را توصیف کرده، حرکت در یک مجرا، از دروازه ای به دروازه دیگر، به وسیله یک دروازه بان و از طریق یک رشته قوانین بیطرف که به آنها "قوانین کار روزمره ارتباطی" می گویند، کنترل می‌شود. این قوانین عبارتند از: اعمال تکراری، طرح ریزی شده و روشمند که دست اندرکاران رسانه‌ها برای انجام کار روزانه شان از آنها استفاده می کنند. این قوانین عادی، نه تنها برای جمع آوری، پردازش و انتقال خبر به کار می رود، بلکه برای ارتباطات میان فردی هم کاربرد دارد. 3. سطح سازمانی: اگرچه شیوه های کار مطبوعاتی در بسیاری از سازمان های ارتباطی به صورت مشترک وجود دارد، ولی عوامل مورد نظر ما، عواملی هستند که درسازمان های مختلف متفاوتند. مطالعه دروازه‌بانی در سطح سازمان ضروری است؛ چرا که سازمان و شیوه های کار هستند که خبر را می سازند. این سازمان ارتباطی است که افراد را استخدام و قوانین را وضع می کند. توانایی استخدام و اخراج، یکی از بزرگ ترین قدرت های سازمان است و این امکان را به سازمان می‌دهد که آینده را شکل دهد و گذشته را تغییر دهد. از نقطه نظر سازمان، "دروازه بان موفق" کسی است که علایق سازمان را کاملاً بفهمد. اگر یک سازمان، طریقی را که "دروازه" عمل می کند نپسندد، دروزاه بان را اخراج می کند. 4. سطح نهادی- اجتماعی خارج از رسانه: باید در نظر داشت که یک سازمان ارتباطی درون یک نظام اجتماعی و درکنار سایر نهادهای اجتماعی قرار دارد که بسیاری ازآنها برکار دروازه‌بانی تاثیر می گذارند. برای مثال: منابع خبر، مخاطبان، سایر رسانه‌ها، روابط عمومی ها و دولت. 5. سطح نظام اجتماعی: دروازه‌بانی خبر، وابستگی های مشخصی به نظام اجتماعی دارد. لوین درسال 1947، برای اولین بار، دروازه‌بانی را فرآیندی دانست که باعث تغییر اجتماعی می‌شود. بعضی از عواملی که یک دروازه را محاصره کرده اند، بر روی سطح تحلیل نظام اجتماعی اثر می گذارد و پایه و اساسی برای سایر سطوح تاثیر فراهم می کنند. چند متغیر در سطح نظام اجتماعی عبارتند از: فرهنگ، ساختار اجتماعی، ساختار علایق و ایدئولوژی (بروجردی علوی، 1380، صص 71و72). شاید بتوان گفت که امروزه کمترین نقش دروازه‌بانی را، به ویژه در جهان سوم، خود روزنامه نگاران بر عهده دارند، زیرا مختار و مخیر در انتخاب و انتشار اخبار واقعاً دلخواه مردم نیستند. آنان در بسیاری از موارد، علی رغم تشخیص این موضوع که بعضی از خبرها بسیار مورد علاقه مردم است، به علل گوناگون قادر به انتشار آنها نیستند. به طورکلی سه گروه را می توان به عنوان دروازه سازان عمده خبر نام برد: گروه اول: هیات حاکمه و سیاستگذاران که به انحاء مختلف، جلو انتشار آنچه را که به صلاح خود نمی بینند، می گیرند. گر چه این کار در بسیاری از اوقات تحت پوشش حفظ منافع ملی صورت می‌گیرد، ولی عملاً در اکثر موارد و در غالب کشورها، در خدمت حفظ قدرت و مشروع جلوه دادن وضعیت موجود است. گروه دوم: بخصوص در عصر ما، سرمایه داران و صاحبان قدرت های مالی و تامین کنندگان هزینه های مطبوعات از طریق آگهی ها هستند. گروه سوم: مدیران و سردبیران مطبوعات جهان سوم هستند که در بسیاری از موارد انتصابی اند. خطر این عامل، از سانسور مستقیم بیشتر است، زیرا ظاهراً حکومت را آزادیخواه و مدافع آزادی مطبوعات قلمداد می کند، اما در عمل تاثیر منفی آن بر عملکرد مطبوعات از سانسور مستقیم بیشتر است. اینها دروازه سازان اصلی هستند اما دروازه بانان فرعی هم وجود دارند. درحالی که مردم باید دروازه سازان اصلی باشند، ولی اغلب به صورت کمرنگ و ظاهری به خواسته های شان توجه می‌شود و نقش ضعیفی را در این فرآیند ایفا می کنند. سایر عواملی که بر فرایند دروازه‌بانی اثر می گذارند عبارتند از: 1. ضعف آموزش روزنامه نگاری وآگاهی های اجتماعی روزنامه نگاران 2. فقدان استقلال حرفه ای روزنامه نگاران و وابستگی مالی آنها به سازمان ارتباطی 3. سطح سواد و آگاهی‌های عمومی جامعه 4. نبود امنیت کامل قضایی و اجتماعی روزنامه نگاران 5. مسائل و مشکلات اقتصادی حاکم بر جامعه (بروجردی علوی، 1380، ص 73). مدل های دروازه‌بانی چهار مدل دروازه‌بانی از نظر دوریس گریبر (Doris grabber) عبارتند از: مدل آیینه ای (Mirror Model): اخبار باید انعکاس دقیقی از واقعیت باشد. مدل حرفه ای (Professional Model): حرفه ای های رسانه باید خودشان را در معرض حوادثی که در گوشه و کنار جهان اتفاق می افتد، قرار دهند و مهم ترین و جالب ترین وقایع را برای پخش انتخاب کنند. مدل سازمانی (Organization Model): این مدل می گوید که تعیین ارزش خبری مناسب، بر اساس فشارها و فرایندهای سازمانی در کسب و کار خبری است. این مدل، بر افزایش تعداد مخاطبان تلویزیون تمرکز دارد. مدل سیاسی (Political Model): این مدل فرض را بر این قرار داده است که تصمیمات خبری بر اساس تمایلات سیاسی افراد درگیر در این گونه مسایل است (نخبگان دموکرات به گرایشات لیبرالی و دموکرات های مردمی به گرایشات محافظه کارانه معتقدند). (Media Agenda-Setting/ Models of Gatekeeping, nd) مدل باس (Buss) باس درسال 1969 فکرش را بدین صورت مطرح کرد که تمام دروازه بانان به یک شکل، عمل دروازه‌بانی را انجام نمی‌دهند. او مدلی ارائه کرد و آن را "جریان داخلی دو مرحله ای دروازه‌بانی" نامید. دروازه به دو دسته تقسیم می‌شود: یک دسته "خبر جمع کن‌ها" (News gathers) هستند، شامل نویسندگان، گزارشگران و سردبیران محلی و کارشان این است که اخبار خام را که از مجراهای گوناگون به دست آنها می‌رسد، تنظیم می کنند. دسته دوم "پردازندگان خبر" (News processors) هستند. که خبر تنظیم شده را به محصول نهایی آماده برای چاپ تبدیل می کنند. "پردازندگان خبر" شامل سردبیران کل، مصحح ها و مترجمان هستند‌. (نمودار یک) مدل وستلی و مک لین در سال 1957 وستلی و مک لین، مدلی ارائه کردند که تلفیقی بود از نظریه ای که دروازه‌بانی خبر را یک فعالیت سازمانی می دانست، با نظریه ABX نیوکام. (نمودار 2) در این مدل X نشانه‌ی هررویداد و واقعه ای در محیط اجتماعی است که در مورد آنها از طریق رسانه‌ها ارتباط صورت می‌گیرد وA، نقش مبلغ و حمایتی دارد و اشاره دارد به افراد یا سازمان هایی که درباره x حرفی برای گفتن دارند. A می تواند یک سیاستمدار، تبلیغات چی یا منبع خبر باشد. به طور کلی، A یک ارتباط گر هدفمند (Purposive Communicator) است. C یک سازمان رسانه ای یا افراد داخل آن سازمان است. او برحسب " نیازهای مخاطب" X های مختلف را مستقیما و یا از طریق A دریافت می کند و به عبارتی " ارتباط گر غیرهمدفمند" است. B یا گروه مخاطبان نیز کارگزینشگری را ادامه می‌دهد و در میان اخبار ارائه شده، با توجه به نیازهای خبری خود، عمل گزینش را انجام می‌دهد (نصراللهی، 1382، ص42). مدل ویندال و مک کوئیل در سال 1981 مدل دروازه وایت توسط ویندال و مک کوئیل به صورت نمودار زیر نشان داده شد: در این مدل، دروزاه بان می تواند یک یا چند نفر باشد که به طور هماهنگ عمل می کنند. دروازه‌بانی خبری، ماهیتی بسیار درونی و ذهنی دارد و عملکرد آن براساس تجربیات، نگرش ها و انتظارات شخص دروازه بان است. محدودیت این مدل این است که به این موضوع توجه نکرده که چند دروازه بان، نقطه نظرهای متفاوتی درباره‌ی جمع آوری، شکل دهی و نحوه‌ی ارائه پیام خواهند داشت. منابع 1. بدیعی، نعیم (1369). معیارهای گزینش خبر: کدام خبر،چرا؟ فصلنامه رسانه، شماره1، سال اول. 2. بدیعی،نعیم؛ قندی، حسین (1378). روزنامه نگاری نوین، تهران: انتشارات دانشگاه علامه طباطبایی. 3. بروجردی علوی، مهدخت (1380). دروزاه بانی خبر چیست و دروازه بانان کیستند؟ روزنامه نگاری حرفه ای، مجموعه مقالات، تهران: مرکز مطالعات و تحقیقات رسانه‌ها. 4. بلیک، رید؛ هارولدسن، ادوین (1378). طبقه بندی مفاهیم در ارتباطات (مسعود اوحدی،مترجم). تهران: انتشارات سروش. (نشر اثر اصلی بی تا). 5. پرید مور، جف (1383). الفبای کار در رسانه‌ها (بیتا غفاری، مترجم). تهران: موسسه انتشاراتی روزنامه ایران. (نشر اثر اصلی 2000). 6. پور نوروز، منیژه (1380). ارزش‌های خبری. فصلنامه پژوهش و سنجش، شماره 27،سال هشتم. 7. چانان ناوه (2003). نقش رسانه در تصمیم ‏گیری سیاست خارجی: یک چارچوب نظری. گلوبال مدیا ژورنال (بهنام رضا قلی زاده و حسین بصیریان، مترجمان). از: http://dcsfs.ut.ac.ir/gmj/1-2.asp 8. دادگران، محمد (1379). مبانی ارتباطات جمعی، تهران: انتشارات فیروزه. 9. ساروخانی، باقر (1371). جامعه شناسی ارتباطات، چاپ سوم، تهران: انتشارات اطلاعات. 10. سورین، ورنر؛ تانکارد، جیمز (1384). نظریه های ارتباطات(علیرضا دهقان، مترجم). تهران: انتشارات دانشگاه تهران. (نشر اثر اصلی بی تا). 11. شکرخواه، یونس (1374). خبر، چاپ اول، تهران: انتشارات مرکز مطالعات و تحقیقات رسانه‌ها. 12. شکرخواه، یونس (1380). "خبر، رسانه‌های خبری و کنترل دروازه ها"، فصلنامه پژوهش و سنجش، شماره27، سال هشتم. 13. شکرخواه، یونس(1382). جنگ روانی: صورت شدید انگاره سازی. فصلنامه پژوهش و سنجش، شماره 34، سال دهم. 14. عباسی، حجت الله (1382). دروازه‌بانی خبر در تلویزیون. ماهنامه افق (ماهنامه تخصصی آموزش معاونت سیاسی)، شماره45، سال چهارم. 15. گایار، فیلیپ (1369). فن روزنامه نگاری (فضل ا...جلوه، مترجم). تهران: انتشارات آموزش انقلاب اسلامی. (نشر اثر اصلی بی تا). 16. لازار، ژودیت (1385). افکار عمومی (مرتضی کتبی، مترجم). تهران: نشر نی. (نشر اثر اصلی 1995). 17. لربینکر، اتو(1376). ارتباطات اقناعی (علی رستمی، مترجم). تهران: مرکز تحقیقات مطالعات و سنجش برنامه ای صدا وسیما. (نشر اثر اصلی بی تا). 18. محسنیان راد، مهدی (1384). ارتباط شناسی، تهران: انتشارات سروش. 19. مسعودی، امید (1381). ماهنامه افق ، شماره 43، سال چهارم. 20. معتمدنژاد، کاظم (1372). روزنامه نگاری، تهران: نشر سپر. 21. ملکی، مصطفی (1383). حیات یا زوال دروازه‌بانی. مجموعه مقالات بایسته های خبر،چاپ اول، تهران: آموزش معاونت سیاسی صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران. 22. مولانا، حمید (1371). جریان بین المللی اطلاعات (یونس شکرخواه، مترجم). چاپ اول، تهران: مرکزمطالعات و تحقیقات رسانه‌ها. 23. مهرداد، هرمز (1380). مقدمه ای بر نظریات و مفاهیم ارتباط جمعی، تهران: انتشارات فاران. 24. نصراللهی، اکبر (1382). دروازه‌بانی خبر در رسانه. ماهنامه افق، شماره45، سال چهارم. 25. ویندال سون، سیگنایزر بنو، اولسون جین (1376). کاربرد نظریه‌های ارتباطات (علیرضا دهقان، مترجم). تهران: مرکزمطالعات و تحقیقات رسانه‌ها. (نشر اثر اصلی بی تا). 26. هرمن،ادوارد؛ چامسکی،نوام (1377). فیلترهای خبری (تژا میر فخرایی، مترجم). چاپ اول، تهران: انتشارات موسسه ایران. (نشر اثر اصلی بی تا). 27. "ارزش‌هایی که تغییر می‌کند"(1385). از http://nedads.com/2006/11/26/04,56,32 28. "Media Agenda- Setting /Models of Gate keeping", n.d. From the world wide web: http://gladstone.uoregon.edu/~jbloom/american/media.txt -------------------------------------------------------------------------------- منبع: موسسه مطالعات وتحقیقات رسانه
  • حمید آزاد
  • ۰
  • ۰

در شماره ۱۴۹ از سری مقالات معرفی بهترین اپلیکیشن ها و بازی های روز کافه بازار شما را با ۱۰ اپلیکیشن و بازی برتر که طی روزهای گذشته در کافه بازار منتشر شده اند آشنا میکنیم. در ادامه ما را همراهی کنید.

اپلیکیشن دایاموز - سامانه جامع مدارس
دایاموز – سامانه جامع مدارس

برای اینکه از وضعیت تحصیلی و انضباطی فرزند خود مطلع شوید، “دیاموز” گزینه خوبی میباشد. گزارش عملکرد دانش آموز، ریز نمرات، برنامه امتحانی، تکالیف، برنامه کلاسی و … مهم ترین بخش های این اپلیکیشن هستند. دانش آموزان نیز توسط این اپلیکیشن میتوانند به محتوای تصویری و صوتی آموزشی دسترسی داشته باشند و در آزمون های آنلاین شرکت کنند.

دانلود از کافه بازار


بازی کتاب هوشمند بخوانیم کلاس اول دبستان
کتاب هوشمند بخوانیم کلاس اول دبستان

یک برنامه کاربردی برای کلاس اولی های عزیز که شامل بخش نگاره ها، نشانه ها و دیکته گویی است. دانش آموزان در روند اجرای برنامه امتیاز کسب میکنند و میتوانند با سایر دانش آموزان ایران رقابت کنند.

دانلود از کافه بازار


اپلیکیشن تولباکس
تولباکس

با نصب “تولباکس” به چندین ابزار کاربردی شامل اینستا دانلود، جعبه ابزار تلگرام، تقویم شخصی، مبدل تاریخ، قطب نما، کعبه نما، دفترچه یادداشت، گالری مخفی، کرنومتر، چراغ قوه و … دسترسی دارید و نیازی به نصب چندین اپلیکیشن مجزا نخواهید داشت.

دانلود از کافه بازار


اپلیکیشن جــرعــه
جــرعــه

“جرعه” دانشنامه ای شامل بیش از ۸۰۰ سخنرانی خود با محوریت واقعه کربلا میباشد. از امکانات کاربردی این اپلیکیشن میتوان به قابلیت جستجو و ساخت لیست علاقه مندی ها اشاره کرد.

دانلود از کافه بازار


بازی موتوریس
موتوریس

موتور موردنظر خود را انتخاب کنید و هیجان موتورسواری و سرعت را با این بازی تجربه کنید. ۱۳ نوع موتور، پیست های متنوع و کنترل های مختلف از ویژگی های برتر این بازی مهیج میباشند.

دانلود از کافه بازار


اپلیکیشن مامانا پلاس
مامانا پلاس

یک شبکه اجتماعی مخصوص بانوان گرامی!
توسط این برنامه به جدیدترین اخبار مد و زیبایی، بارداری، جک، سرگرمی، آشپزی، ورزش و سلامتی و … دسترسی خواهید داشت. امکان لایک کردن مطالب، کامنت گذاشتن، دنبال کردن بقیه، امتیاز دادن به کاربران و مطالب و … نیز وجود دارد.

دانلود از کافه بازار


اپلیکیشن هِوا
هِوا

با این برنامه میتوانید از وضعیت آب و هوای شهرهای ایران و جهان، آب و هوای جاده های مختلف و میزان آلودگی هوای ایران مطلع شوید و برنامه ریزی دقیق تر و حساب شده تری برای سفرهای خود داشته باشید.

دانلود از کافه بازار


اپلیکیشن پوشاکو (شبکه جامع پوشاک)

پوشاکو (شبکه جامع پوشاک)

“پوشاکو” یک بستر ارتباطی بین فروشندگان و خریداران پوشاک است که با هدف تسهیل فرآیند خرید و فروش پوشاک ایجاد شده است.

دانلود از کافه بازار


اپلیکیشن تنژیم
تنژیم

“تنژیم” با توجه به مشخصات شما محاسبات لازم را انجام میدهد و یک برنامه غذایی را در اختیار شما قرار میدهد و کالری روزانه شما را تنظیم میکند. نمودارهای کاربردی، دستور پخت غذاهای رژیمی، تقویم و گزارش گیری از جمله قابلیت های کاربردی این برنامه میباشند.

دانلود از کافه بازار


اپلیکیشن شوتکا

شوتکا

“شوتکا” اپلیکیشن خوبی برای طرفداران فوتبال است. در این برنامه نتایج بازی ها را پیش بینی میکنید و امتیاز میگیرید. دسترسی به جدیدترین اخبار، نتایج زنده بازی ها، ویدیوهای جذاب، جدول و نتایج لیگ های مهم جهان و … از طریق این اپلیکیشن امکان پذیر است.

دانلود از کافه بازار

تذکر اپریویو، اپلیکیشن و بازی های نام برده در این مطلب را تضمین نمیکند و آنها را تنها به عنوان بهترین برنامه و بازی منتشر شده در همان روز معرفی کرده است. توصیه میکنیم مواردی که واقعا به آنها نیاز دارید را دانلود و نصب نمایید.

منبع

  • حمید آزاد
  • ۰
  • ۰

اگر شما هم دنبال ایده های ناب و خلاقانه برای طراحی اپلیکیشن موبایل هستید و میخواهید یک اپلیکیشن جدید رو با یک ایده جدید و نو توسعه بدید پیشنهاد میکنم حتما این پست رو مطالعه کنید، چون در این پست ما ۶ ایده عالی ساخت اپلیکیشن رو پیشنهاد می کنیم. ایده هایی که می تونند موجب ساخت یک اپلیکیشن فوق العاده توسط شما بشوند و زندگی شما رو از این رو به اون رو کنند، چون ما تو « بررسی درآمد برنامه نویسان ایرانی اندروید » با واقعیت های عجیب و درآمدهای میلیونی توسعه دهندگان اپلیکیشن های موبایل مواجه شدیم. بخت با شما یاره. پس با ما همراه باشید.

 

 

ایده ساخت اپلیکشین ناب و خلاقانه

 

 

 

۱. ایده ساخت اپلیکیشن برای جام جهانی ۲۰۱۸

اوه. جام جهانی سال ۲۰۱۸ اون هم در کشور روسیه در پیشه. یکم فک کنید، میلیون ها نفر از سراسر دنیا برای دیدن مسابقات جام جهانی به روسیه می آیند. چه فرصتی مناسب تر از این. شما میتونید تعداد زیادی اپلیکیشن برای این رویداد بزرگ بسازید. چرا که نه؟ این یک فرصت فوق العاده برای توسعه دهندگان اپلیکیشن های موبایلی هست. هر اپلیکیشنی که برای این رویداد به ذهنتون میرسه رو اگه بسازید، قطعا میلیون ها نفر از سراسر دنیا به دنبال اون خواهند بود. مثال میزنم: معرفی رستوران ها، شهرها، خدمات، هتل ها، ورزشگاه ها، نقشه راه ها و … فقط یه نکته، از همین الان به دنبال ساخت اپلیکیشن برای این جام جهانی باشید چون خیلی زودتر از اونچه که فکرشو بکنید برنامه نویسانی از سراسر دنیا این ایده ها رو عملی خواهند کرد.

 

۲. ایده ساخت اپلیکیشن های کتاب های ترجمه شده ایرانی

خوشبختانه ما در کشوری هستیم که از منظر فرهنگ و تمدن پیشنه غنی ای داره و صدها کتاب ایرانی از بزرگان ما وجود دارد که مردم زیادی از سراسر دنیا خواستار اون ها هستند. کار ترجمه، چاپ و ارسال این کتاب ها هزینه های زیادی داره، پس این یک فرصت فوق العاده برای توسعه دهندگان جهت ساخت یک اپلیکشین پرسود هست. این ایده رو جدی بگیرید. کتاب های پر طرفدار رو شناسایی کنید، ببینید تو کدوم کشورها خواستار زیاد دارند. به کمک یک مترجم اپلیکیشن تون رو بسازید و بفروشید. مثال میزنم: کشور مالزی مسلمانان زیادی داره، میتونید دعاها و مناجات ها رو به زبان مالزیایی ترجمه کنید و یک اپلیکیشن خوب از آن بسازید. کمی جستجو کنید. این ایده ناب ایرانی رو بسط بدید، قطعا چیزهای خوبی به ذهتون می رسه.

 

۳. ایده ساخت اپلیکیشن مترجم تصویری

دانش آموزان، دانشجویان، استادان و افراد زیادی هر روزه می خواهند متونی رو از انگلیسی به فارسی برگردانند. در حال حاضر از دیکشنری های عادی که متن رو در اون وارد میکنیم استفاده میکنیم. یک ایده ناب و خلاقانه برای این نیاز ساخت اپلیکیشن پر طرفدار و پرسود مترجم تصویری خواهد بود. یعنی یک اپلیکیشن باشه که وقتی دوربین موبایل یا دستگاهت رو روی متن میگیری، ترجمه متن رو بهت نشون بده. وای فوق العادست. شاید این ایده تو کشورهای دیگه پیاده سازی شده باشه اما من هنوز نمونه فارسی اون رو ندیدم. یعنی اگر همچین اپلیکیشنی برای ما ایرانی ها وجود داشت مطمئنا من جزء اولین نفرها بودم که اون رو خریداری میکردم. مطمئن باشید اگر این اپلیکیشن خوب ساخته شه همون روزهای اول میلیون ها نفر از دانش آموزش ها، دانشجوها و … اون رو دانلود خواهند کرد.

 

۴. ایده ساخت اپلیکیشن شبکه اجتماعی مبتنی بر مکان

تو چند سال اخیر شبکه های اجتماعی رشد فوق العاده ای داشتند و افراد زیادی حتی اون هایی که سواد کامپیوتری و موبایلی زیادی ندارند رو به خودشون جذب کردند و این نشون دهنده نیاز جدی مردم به ارتباطات بیشتر هست. من خیلی دوس دارم با افراد شهرم و یا افراد شهرهای خاص در ارتباط باشم. با اون ها به گفتگو بپردازم و از استعدادها، خدمات و محصولات مردم شهرم براحتی با خبر بشم و ازشون استفاده کنم. شبکه اجتماعی که بتونم تمام مردم شهرم رو در اون داشته باشم. خیلی خوب خواهد بود. بی شک اپلیکیشن پر طرفرداری میشه از این ایده خوب ساخت. امیدوارم قبل از اینکه خارجی ها برای ما اپلیکیشن شبکه اجتماعی مبتنی بر مکان رو بسازند خود ما ایرانی ها اون رو بسازیم.

 

۵. ایده ساخت اپلیکیشن شبکه اجتماعی غذا و رستوران ها

خیلی ها عاشق مسافرت هستند و دوس دارند هر بار که به شهر جدیدی می رند تو مناسب ترین رستوران ها، خوشمزه ترین غذاها رو میل کنند اما گاهی یافتن اینها کار مشکلی هست. یک ایده عالی برای این نیاز ساخت اپلیکیشن شبکه اجتماعی غذا و رستوران ها است. طوری که تو این اپلیکیشن رستوران دارها یا مردم بتونند رستوران و غذاهاشون رو ثبت کنند و مردمی که از اون ها استفاده می کنند به رستوران و غذاهاش رای بدند و نظرشون راجع به اون ها بیان کنند. این ایده تو کشورهای بزرگ اجرا شده اما من نمونه ایرانی اون رو ندیدم. اگر روی این ایده و پیاده سازیش خوب کار بشه قطعا یکی از محبوب ترین اپلیکیشن های حوزه مسافرت خواهد بود، چون این نیاز کاملا حس میشه.

 

۶. ایده ساخت اپلیکیشن اتاق پرو

حالا که پای لباس به اینترنت باز شده و سایت های خرید و فروش لباس روتق گرفته اند، جای خالی اپلیکیشن مناسب برای این سایت ها و فروشگاه های بزرگ لباس کاملا حس میشه. اپلیکیشنی که علاوه بر دیدن لباس های مختلف فروشگاه بشه اون ها رو بصورت مجازی پرو هم کنیم. مثلا یک مانکن در وسط صفحه باشه و هر لباسی که در فروشگاه است رو بتونیم در تن مانکن ببینیم. امکان تغییر مانکن و شبیه سازی به خودمان (مثه اونچه که در ساخت بازیکن در بازی های کامپیوتری فوتبال وجود داره) هم در این اپلیکشین میتونه وجود داشته باشه. به نظرم سایت ها و فروشگاه های بزرگ لباس حتما از توسعه دهندگان این اپلیکیشن حمایت خواهند کرد و خریدار اون هستند. بنظرم مردم هم استقبال خوبی نشون خواهند داد.

 

 

چرا این ایده ها رو به شما گفتیم؟

شاید برای شما سوال پیش اومده که چرا این ایده ها رو به شما گفتیم و پیش خودمون نگه نداشتیم. هدف ما در آسایاد ارزش آفرینی و همیاری با دوستانی است که میخواهند شروع کنند و این در تحقق شعارمون یعنی نقطه شروع یادگیری بودن هست. از طرفی ما در پست « آنچه در موفقیت ایده ها مهم تر است » به ۲ نکته مهم در این راستا پی بردیم. اول اینکه آنچه که از خود ایده ها مهم تر هستند نحوه پیاده سازی و اجرای اون ها است. شاید خیلی از این ایده ها قبلا وجود داشته و به ذهن شما هم رسیده باشه، مهم نیست. اینکه شما چطور این ایده ها رو پیاده سازی می کنید مهم تر است. دوم اینکه شاید هم کسانی این ایده ها رو پیاده سازی کرده باشند بازهم مهم نیست که اولین باشید، سعی کنید بهترین باشید.

 

اگر شما هم ایده ای دارید می توانید با ما در میان بگذارید، تا ضمن کمک به دوستانتون ما رو هم در تکمیل در این مطلب یاری کنید.

منبع

  • حمید آزاد
  • ۰
  • ۰

در حال حاضر، برای هر کسب و کاری باید از ابتدای کار یک وب سایت کسب و کار داشته باشد.  از آنجا که، افراد جویای کسب و کار به دنبال طراحی سایت ارزان قیمت هستند اما شرکت های توسعه دهند وب محتوای کاربر پسند، انعطاف پذیر و آزاد را برای توسعه وب به کار می برند. لذا این دیدگاه موجب می شود که گاهی اوقات یک توسعه دهنده غیر حرفه ای را برای طراحی سایت ساده به کار برند.

تفاوت بین طراحی سایت ارزان و طراحی وب سایت گران قیمت :

اساسا دلایل زیادی برای داشتن وب سایت وجود دارد. اما نکته اصلی این است که ترافیک کافی برای وب سایت شما ایجاد شود. این نیاز به کمپین بازاریابی دارد.

یکی از اهداف مهم در داشتن وب سایت دیده شدن بهتر و راحت تر است که شما در جاده اینترنتی و مجازی، آدرس سایت خود را در معرض دید همه قرار می دهید و کاربران به محض آنلاین شدن می توانند فورا به آدرس شما مراجعه نمایند و وبسایت شما را مشاهده کنند.

یک وب سایت ۲۴ ساعته در اختیار کاربران می باشد و می توانند از اطلاعات شما استفاده نمایند. و شما می توانید محصولات جدید خود را با یک بروز رسانی به راحتی در اختیار کاربران قرار دهید. اما در فضای اداری، چنین اتفاقی نمی افتد. مردم باید از طریق دفاتر اداری شما برای محصولاتی که ارائه می دهید، هزینه و وقت بیشتری بگذارند.

تفاوت بین وب سایت ارزان قیمت و وب سایت گران قیمت

تفاوت بین وب سایت ارزان قیمت و وب سایت گران قیمت

اهمیت داشتن وب سایت

اگر شما دارای یک وب سایت کسب و کار کوچک هستید و کسب و کار شما مربوط به فروش محصول است، شما به راحتی می توانید محصول خود را در هر زمان به فروش برسانید. برای مشتریان بالقوه ساعات کاری شما محدود نمی باشد. سرویس های شما در هر زمان و هر مکان در معرض مشتریان است. یک وب سایت که حاوی یک فروشگاه آنلاین است، می تواند باعث افزایش چشمگیری در میزان فروش شود.

در واقع، این ها از اهمیت های داشتن یک وب سایت است . بنابراین، هر شرکت از همان ابتدا نیاز به یک وب سایت برای ارائه خدمات خود دارد. به طور کلی، ساخت یک وب سایت نسبت به سرویس هایی که دارد اصلا هزینه زیادی  ندارد.

اغلب شرکت های راه اندازی معمولا کسب و کار خود را با وب سایت ارزان قیمت شروع می کنند. به تدریج آنها یک وب سایت حرفه ای و گران قیمت را سفارش می دهند. که ما می خواهیم در رابطه با همین تفاوت هزینه و تعرفه طراحی سایت بحث کنیم.

طراحی ارزان وب سایت

وب سایت ارزان قیمت، نشان دهنده سایت هایی است که خدمات خود را مانند فضای دیسک، پهنای باند، تعداد محدودی از دامنه و سایر خدمات محدود کرده اند. معمولا هزینه وب سایت ارزان قیمت از ۱۵ دلار شروع می شود.

طراحی وب سایت با قیمت فوق العاده بالا

این سایت ها در ارائه خدمات میزبانی، هیچ محدودیتی ندارند. مانند فضای دیسک نامحدود، پهنای باند نامحدود، راه اندازی دامنه نامحدود و سایر خدمات. معمولا بودجه وب سایت گران قیمت از ۵۰۰ دلار شروع می شود.

در تعریف های بالا، ما می توانیم دریابیم که تعدادی تفاوت بین این دو دسته از وب سایت ها وجود دارد.

محدودیت در خدمات میزبانی وب و دامنه

در هر دو وب سایت ارزان و گران قیمت، دامنه یک عامل نیست.  قیمت دامنه برای هر دو نوع مشابه است. تفاوت اصلی در بسته های میزبانی وب است .

اگر قصد دارید یک وب سایت ارزان قیمت داشته باشید و بودجه شما محدود و کم است، به  دنبال  کمترین بسته ها برای این گزینه بروید.

برای وب سایت ارزان و گران قیمت ، شرکت های میزبانی مختلفی در ارائه انواع مختلفی از بسته ها وجود دارد. این موارد را باید در نظر گرفت که هزینه کمتر ایجاب می کند که به سمت بسته های میزبانی وب کم هزینه تر بروید. در حالی که وب سایت های گران قیمت امکانات فضایی دیجیتالی نامحدود دارند. علاوه بر این، پهنای باند ماهیانه نیز برای وب سایت های ارزان قیمت محدود می شود. لذا ترافیک کمتری می تواند به این سایت ها دسترسی داشته باشند. از سوی دیگر، پهنای باند ماهانه برای وب سایت های گران قیمت نامحدود می شود و محدودیت دسترسی ترافیکی وجود ندارد.

تفاوت بین وب سایت ارزان قیمت و وب سایت گران قیمت

تفاوت بین وب سایت ارزان قیمت و وب سایت گران قیمت

انتظارات و تعامل کاربر

امروزه مردم و افراد جویای کسب و کار می خواهند، انواع مختلفی از گزینه ها و سفارشی سازی ها و توانایی دیگر موجود برای مدیریت محتوای خود را در وب سایت خود داشته باشند.  آنها عملکرد بسیار تعاملی و به همراه نسخه تلفن همراه را می طلبند. صاحبان سایت همچنین برخی از الزامات پیچیده دیگری را به استثنای موارد فوق تقاضا می کنند تا وب سایتشان بتواند ترافیک بیشتری کسب کند و مردم بتوانند به راحتی با وبسایت آن ها و با چشم اندازهای تعاملی آن ها ارتباط برقرار کنند. همه اینها، تنها در وب سایت های گران قیمت ظاهر می شوند، اما در وب سایت های ارزان قیمت، همه اینها فقط به عنوان یک خیال برای صاحبان وب سایت ها تصور می شوند.

بنابراین، تنها وب سایت های گران قیمت می توانند معیارهایی را که صاحبان وب سایت ها می خواهند، برآورده کنند، در حالی که وب سایت های ارزان قیمت نمی توانند در آن سطح برسند.  این یکی از تفاوت های عمده بین یک وب سایت با قیمت ارزان و وب سایت با قیمت گران است.

ادعای طراحی

عناصر طراحی که زیبایی شناختی سایت شما را تشکیل می دهند، تصادفی نیستند. زمان صرف شده برای پیدا کردن آنها، ایجاد و آزمایش برای رسیدن به بافت کامل، سایه ها، پالت ها، شکوفایی ها و رفع اشکال های طراحی در طراحی تأثیرگذارند. این کار طراح است، برای در نظر گرفتن این جزئیات مانند نام تجاری، تم ها، مفاهیم، ​​جریان طراحی، رابط کاربر، دستکاری تصویر، انتخاب نوع نوشتار و غیره.

طراحی ترکیبی از عناصر است که چهره زیبایی شناختی برای یک چیز خاص را شامل می شود.  طراحی وب سایت چیز خاصی از بدنه اصلی است که الگو نام دارد. صاحبان سایت همیشه می خواهند یک نگاه جذاب از وب سایت های خود داشته باشند.  مانند بافت کامل، سایه ها، پالت ها، شکوفایی ها و سایر روش های مرتبط با طراحی از طریق آن وب سایت می تواند به راحتی با بازدید کننده خود به طور موثر ارتباط برقرار کند.  برای رسیدن به این کمال، وب سایت گران قیمت تنها می تواند در این معیارها باقی بماند در حالی که طراحی ارزان قیمت معمولا با یک لوگو ساده، سبک فونت ساده، بدون بافت و بدون سایه است.  از آنجا که وقتی تمام موارد فوق اتفاق می افتد، هزینه ها مشخص می شوند، می توان گفت که اینها چیز هایی هستند که دیده نمی شوند و پشت پرده هستند ولی در قیمت گذاری تأثیر فراوان دارند.

برخی از عناصر اصلی برای وب سایت های گران قیمت وجود دارد در حالی که وب سایت های ارزان قیمت، بسیاری از این عناصر را ندارند که عبارتند از :

  1. مفاهیم اولیه:  مفاهیم اولیه نشان دهنده کل تحقیق در مورد صنعت شما است. این هر گوشه ای از صنعت شما را نشان می دهد. بنابراین، با این تحقیق، وب سایت شما به راحتی می تواند تمام مدل کسب و کار خود را تقریبا در مقابل مشتریان یا بازدید کنندگان خود بیان کند.
  2. اصلاحات:  عناصر بعدی یک وب سایت قیمت گران قیمت ماژول تجدیدنظر هستند. این می تواند تمام وب سایت شما را مانند بازخورد از مشتریان منحصر به فرد، تجدید نظر کند و به عمق وبسایت بیفزاید.
  3. اندازه صفحه نمایش چندگانه : یکی دیگر از ویژگی های وب سایت گران قیمت، پشتیبانی از اندازه های مختلف صفحه نمایش است. از آنجا که تمام وب سایت های گران قیمت به دنبال پاسخگویی توسعه دهندگان دستگاه های تلفن همراه برای افزایش ترافیک هستند در وبسایت این قابلیت باید وجود داشته باشد که از چندین دستگاه پشتیبانی کند. که این تنها در سایت های گران قیمت اتفاق می افتد. بعضی وقتها در وب سایت های ارزان نیز این قابلیت وجود دارد. اما نادر است.
  4. پوسته صفحه:  هر وب سایتی نیاز به یک صفحه اصلی دارد.  در واقع این صفحه یک سالن شرکت است. بنابراین، صاحبان وب سایت همیشه به دنبال یک تم عمومی از قفسه ها هستند که صفحه ها شبیه به هم نباشند. اگر هر صفحه در چشم اندازها متفاوت باشد، هزینه توسعه وب سایت بالا می رود. وب سایت ارزان قیمت می تواند این مورد را نداشته باشد.

 

محتوا و بهینه سازی

ترافیک بیشتر وب سایت، به محتوای آن بستگی دارد. سایت گران قیمت شامل محتوای غنی است که به راحتی کاربران را جذب می کند و میزان ترافیک را افزایش می دهد.  وب سایت های ارزان قیمت فاقد محتوای غنی هستند، زیرا محدودیت های زیادی برای افزودن محتویات در وب سایت های ارزان قیمت وجود دارد.یکی از مهم ترین این محدودیت ها میزبانی وب است که قبلا در این مورد توضیح دادیم.

علاوه بر محتویات غنی، صاحبان وب سایت ها باید سریعا وب سایت خود را بارگذاری کنند و وب سایت خود را در نتیجه موتور جستجو نشان دهند.  بنابراین، اجرای بهینه سازی در موتورهای جستجو (SEO) و سایر ابزارهای کاربردی باعث می شود وب سایت ها زمان بارگیری کمتری را داشته باشند. اما در این مورد، وب سایت های ارزان قیمت، دارای زمان بارگیری آهسته هستند.

امنیت برای وب سایت ارزان و گران قیمت

وب سایت گران قیمت امن تر از وب سایت ارزان قیمت است. یک وب سایت ارزان به راحتی می تواند توسط یک هکر هک شود یا توسط نرم افزارهای مخرب و ویروس ها آلوده شود.

چرا که بسیاری از بسته های طراحی وب سایت گران قیمت دارای یک سیستم SSL هستند (Secure Sockets Layer)  که یک تکنولوژی امنیتی استاندارد برای ایجاد یک لینک رمز دار شده بین یک سرور و یک مشتری است.

با کمک SSL، اطلاعات حساس مانند شماره کارت اعتباری، شماره امنیت اجتماعی و سایر پروسه های مجوز می تواند به صورت امن انتقال یابد.  علاوه بر این نوع داده ها، داده های نرمال دیگر نیز بین مرورگرها و سرویس گیرندگان، سرویس گیرنده در متن ساده ارسال می شوند بدون اینکه باعث آسیب پذیری و یا استراق سمع  شود.  TrustE، Entrust و GeoTrust گزینه های خوبی برای کشف در جهت محافظت از سرقت هویت هستند.

تفاوت بین وب سایت ارزان قیمت و وب سایت گران قیمت

تفاوت بین وب سایت ارزان قیمت و وب سایت گران قیمت

یکپارچه سازی در طراحی وب سایت ارزان و گران قیمت

در یک وب سایت با قیمت گران، صاحبان می توانند از سیستم یکپارچه سازی وب سایت استفاده کنند. با استفاده از این قابلیت، آنها می توانند به راحتی یکدیگر را در یک پلت فرم تعامل و اتصال دیگر برنامه های وب داشته باشند. این قابلیت، بیشتر برای کسانی که از یک وب سایت برای کسب و کار و تجارت الکترونیک استفاده می کند، مفید است. از طریق این نوع ادغام، صاحبان می توانند به راحتی از طریق اینترنت مشتری جذب کنند.

ادغام رسانه های اجتماعی

این سیستم یکپارچه یکی از محبوب ترین ویژگی های وب سایت در وضعیت فعلی است. هر دو وب سایت های ارزان قیمت و وب سایت های گران قیمت این امکانات را دارند. اما یک طراحی وب سایت گران قیمت ، بسیار بیشتر از یکپارچگی سیستم برخوردار است. مثلا، روش کارآمدتری که توسط کدگذاری در وب سایت های گران قیمت به سرعت عمل می افزاید.

نشان دادن ویژگی ها و توانایی ها

ویژگی های هیجان انگیز در وب سایت های گران قیمت وجود دارد. برای نمونه شما توسط این وب سایت ها می توانید قابلیت های تخصصی خودتان را در معرض دید مشتری قرار دهید و تعامل بیشتری با مشتری داشته باشید و بازار یابی و کسب و کار تان رونق بیشتری می گیرد.

نتیجه گیری

از بحث فوق، نتیجه می شود که وب سایت گران قیمت بسیار بهتر از وب سایت های ارزان قیمت است. اما وب سایت های گران قیمت هزینه بیشتری می برد. در حالی که وب سایت ارزان قیمت در ظاهر، صرفه جویی در هزینه است. اما برای استفاده بهتر از سایت و گرفتن نتیجه بهتر، انتخاب باید تغییر کند و متناسب با هدف این انتخاب صورت گیرد. برای مثال، اگر قصد دارید یک وب سایت شخصی  که فقط اطلاعات شرکت در آن قرار بگیرد، ایجاد کنید، باید سراغ وبسایت های ارزان قیمت بروید. زیرا در این مورد فضای دیسک نامحدود و سایر امکانات کاملا بی فایده و هدر دادن پول است.

اما اگر می خواهید یک تجارت الکترونیک و یا شبکه اجتماعی ایجاد کنید و سپس آن را گره بزنید. از آنجا که، در اینجا شما باید در مورد حفظ حریم خصوصی و امنیت برای شما و اطلاعات مشتریان خود مورد توجه قرار دهید، باید به سمت بسایت های گران قیمت بروید. بنابراین، هر دو وب سایت ارزان قیمت و گران قیمت از نظر کاربران و اهداف صاحبان سودمند است.

ترجمه از webtady.com

  • حمید آزاد
  • ۰
  • ۰

شاید یکی از چشم انداز های هیجان انگیز برای افزایش وسعت کسب و کار، طراحی وب سایت باشد که می توانید به سادگی به آن دسترسی پیدا کنید. بر خلاف بسیاری از حرفه ها که ماه ها یا حتی سال ها تمرین نیاز دارند، برای توسعه وب شما می توانید همین  امروز به راحتی شروع کنید اگر احساس نیاز به یادگیری و کشف آن را دارید. نه مدت زمان زیادی می برد و نه به هزینه زیادی نیاز دارد.

۸ دوره رایگان طراحی وب سایت برای مبتدی ها

بهترین مکان برای شروع، دوره های رایگان و آنلاین توسعه وب است که همه چیز را از ابتدایی ترین برنامه های برنامه نویسی تا بهترین شیوه های توسعه پوشش می دهند. در زیر نگاهی به این دوره های توسعه وب می اندازیم و پیشنهاداتی را هم در رابطه با لینک ها و ابزار های مفید، به شما می دهیم.

۱ – Codecademy

Codecademy  مجموعه ای از آموزش ها را برای مبتدیان فراهم می کند که یادگیری اصول برنامه نویسی طراحی وب سایت را شامل می شود.  اینجا محیطی است که در آن می توانید ساختارهای پایه ای کد های جدید مانند HTML و CSS را یاد بگیرید، قبل از اینکه به زبان های پشتی مانند Ruby on Rails و Python بروید.

برای برنامه نویسی سنگین، آموزش زبان Ruby را دنبال کنید و سپس راهنمای یادگیری روبی در ریل برای ایجاد یک وب سایت اساسی و کاربردی را امتحان کنید.

۲ – آکادمی خان

یک سایت آموزشی بسیار مفید که تمام جنبه ها را پوشش می دهد و بخش برنامه نویسی کامپیوتر، تنها کار آکادمی خان نمی باشد.  به طور کلی در آکادمی خان کارشناسان راهنمایی های صوتی و تصویری را در مورد مسائل مختلف، در اختیار شما قرار داده اند. حتی به شما یک تمرین هم می دهند تا خودتان روی آن کار کنید. به نام SQL  که در آن شما با چالش هایی رو به رو می شوید و سوالات بیشتر برای تان به وجود می آید که به همگی آن ها پاسخ داده می شود. اینجا بهترین مکان برای یادگیری اصول طراحی و انیمیشن سازی با استفاده از جاوا اسکریپت است و طرفداران زیادی هم دارد.

8 دوره برتر توسعه وب برای مبتدی ها

۸ دوره برتر طراحی وب سایت برای مبتدی ها

۳ – MIT OpenCourseware

MIT OpenCourseware ، یکی از بهترین مدارس فنی در ایالات متحده است که دوره های آموزشی آنلاین بسیار زیادی دارد. ازجمله صد ها دوره مربوط به برنامه نویسی، توسعه وب، ریاضیات، و مهندسی کامپیوتر. علوم کامپیوتر و برنامه نویسی، مقدم  یادگیری توسعه وب است که تمام منابع و مواد درسی برای یادگیری این دو مورد در اینجا موجود است.

۴ – Coursera 

Coursera  مانند MIT OpenCourseware  سرویس ارائه می دهد. بسیاری از دوره های آنلاین، از دانشگاه های مختلف در سراسر جهان که به صورت رایگان می توان دریافت کرد .  هر دوره در جدول زمانی متفاوتی است، اما دوره های متعددی را برای برنامه نویسی، توسعه، و علوم رایانه ای دارد.

در اینجا راهنمایی های فوق العاده برای برنامه نویسی را می توانید از اساتید دانشگاه های مختلف از جمله میشیگان پیدا کنید. البته زبان مورد استفاده آن تنها زبان   Pythonاست اما در سال های آتی با دیگر زبان های رایج دنیا می توان آن ها را ملاحظه کنید.

۵ –  شبکه توسعه دهنده موزیلا

موزیلا ، تیم محبوب مرورگر فایرفاکس است که یک منبع باور نکردنی برای توسعه دهندگان وب است. یادگیری تمام مهارت ها از طریق دوره های آموزشی شبکه توسعه دهندگان موزیلا، آسان شده است. این منابع و آموزش ها، بهترین روش یادگیری هستند. به دلیل این که مهارت ها را توسط نمونه ها و مثال های عینی آموزش می دهند.

شروع به کار با این وب سایت  ، یک منبع عالی برای مبتدیان است تا بتوانند در مورد نحوه عملکرد وب سایت ها یاد بگیرند و سپس راهنمایی های لازم را برای کار با تکنولوژی های جدید مانند  HTML ، CSS و JavaScript کسب کنند .

۶ – HTML5 Rocks

سایت HTML5 Rocks – که توسط Google ایجاد شده است – مجموعه ای گسترده از مقالات و آموزش های مربوط به انواع موضوعات توسعه وب را فراهم کرده است که مخاطبان مورد نظر می توانند با مراجعه به آن ها، از یک مبتدی به توسعه دهندگان پیشرفته تبدیل شوند.

۷ – A List Apart

یکی از حرفه ای ترین و به روز ترین مجلات آنلاین که به طور مستقیم با توسعه دهندگان وب و طراحان، در ارتباط است،A List Apart  می باشد که شامل بسیاری از مقالات استثنایی است که همه چیز از جمله برنامه نویسی و تکنیک ها تا طراحی و تجربه کاربر را در بر دارد . اگر می خواهید از تجربه و مشاوره سایر متخصصان در این زمینه بهره مند شوید، مرور کردن این مقالات ، یک منبع عالی است. علاوه بر این، قابلیت دسترسی Reframing  برای وب را نیز برای کاربران فراهم کرده است. با این مجلات و مقالات، می توانید بهترین راهنمایی های لازم را برای یک طراحی سایت کامل، از ابتدای کار تا انتهای کار، دریافت نمایید و بتوانید در طراحی های بعدی، بدون نیاز به اندکی کمک از دیگران، خودتان دست به کار شود و به توسعه وب بپردازید.

۸ – کد های الگوریتم دو دویی آماده

برای توسعه دهندگان مبتدی، بسیار مهم است که ابتدا با الگوریتم های برنامه نویسی آشنا شوند – تا اینکه به توسعه دهندگان پیشرفته تبدیل شوند.

8 دوره برتر توسعه وب برای مبتدی ها

۸ دوره برتر طراحی وب برای مبتدی ها

Coding Dojo ، یک پلت فرم آموزش الگوریتم رایگان ایجاد کرده است که ساختن عناصر برنامه نویسی و پایه های رمزگذاری را آموزش می دهد تا قبل از هر چیز، به یادگیری نحوه کد گذاری بپردازید!  الگوریتم آموزش پلت فرم شما را از طریق یک سری از مشکلات که در مسیر نمونه به وجود می آید آشنا می کند و بلافاصله یک ویدئو آموزشی برای حل آن مشکل می گذارد و مربیان مختلف در این ویدئو های متنوع شما را راهنمایی می کنند.

 

قبل از هر طراحی وب سایتی و قبل از توسعه وب شما باید تمام اطلاعات و راهنمایی های لازم را دریافت نمایید و سپس شروع به کار کنید. لذا قبل از اینکه شروع به توسعه وب نمایید، تحقیقات خود را انجام دهید و آموزش ها و یاد گیری های لازم را ببینید. تا بتوانید از یک توسعه دهنده مبتدی، به توسعه دهنده پیشرفته تبدیل شوید.

ترجمه از codingdojo

  • حمید آزاد
  • ۰
  • ۰

امروزه وب سایت ها یکی از کانال های اصلی برای نمایش نام تجاری شما به مشتریان می باشند. از این طریق شما می توانید به آن ها بگویید چه چیزی را می فروشید و چه خدماتی را به آن ها ارائه خواهید داد. اما هزینه طراحی وب سایت در سال 2018 چقدر است؟

طراحی وب سایت اگر به نحو صحیح صورت گرفته باشد و بهینه سازی نیز شده باشد، می تواند نقش موثری در پیشرفت و افزایش درآمد شرکت شما داشته باشد. شما نیاز دارید یک شرکت طراحی سایت متناسب با بودجه خود پیدا کنید و اطمینان پیدا کنید که تمام صفحات وب سایت شما را به صورت حرفه ای طراحی خواهند کرد. 

از زمانی طراحی وب سایت ها به صورت واکنش گرا نیز انجام شدند (برای بهبود قابلیت استفاده از وب سایت ها در دستگاه های با ابعاد مختلف مثل رایانه، گوشی هوشمند، تبلت و غیره)، هزینه طراحی سایت تغییر زیادی داشته است. در واقعا در 10 سال گذشته این یکی از عوامل بسیار مهم در تعیین هزینه وب سایت ها بوده است. همچنین ارائه تجربه کاربری مناسب یکی دیگر از عوامل مهم و تاثیر گذار در قیمت طراحی وب سایت می باشد. 

طراحی سایت حرفه ای 

نکاتی که باید قبل از برنامه ریزی برای طراحی وب سایت خود در نظر بگیرید

داشتن یک طرح جامع برای طراحی وب سایت قدرتمند، یک راهکار تعیین هزینه ضروری است. چندین متغیر وجود دارد که باید در هنگام انتخاب رویکرد به طراحی وب سایت در نظر گرفته شود تا بتوانید از منابع خود بهترین استفاده را نمایید.

شرکت های طراحی وب سایت یا توسعه دهندگان وب؟

بین شرکت های طراحی وب سایت و توسعه دهندگان وب تفاوت هایی وجود دارد که قبل از شروع به کار باید آن ها را بدانید. شرکت ها صفحات وب خود را با یک طرح بصری و کاربر پسند طراحی و سازماندهی کرده و از روش های زیبایی شناسی پیچیده ای استفاده می کنند.

از سوی دیگر، توسعه دهندگان وب در سمت فنی وب سایت ها کار می کنند. آنها از کد HTML در سایت مراقبت خواهند کرد، در عین حالآن ها مشکلات برنامه نویسی و شبکه را برای شما حل خواهند کرد.

شرکت های طراحی وب سایتی وجود دارند که هر دو نوع خدمات را در ازای هزینه های اضافی برای شما انجام می دهند. با این حال، به عنوان یک قاعده کلی، شما باید درک کنید که زیبایی شناسی یا عملکرد برای وب سایت شما اهمیت زیادی دارد یا خیر، و سپس یک شرکت تخصصی را انتخاب کنید.

هدف پروژه شما چیست؟

قبل از بحث درباره هزینه های طراحی وب سایت، ابتدا باید در مورد اهداف وب سایت خود فکر کنید.

  • شما از وب سایت خود چه چیزی می خواهید؟ وب سایت را برای رشد کسب و کار خود می خواهید و یا یک پروژه شخصی، مانند یک وبلاگ است.
  • آیا شما در حال حاضر یک وب سایت دارید؟ شما ممکن است فقط بخواهید وبسایت موجود خود را بازسازی کنید تا آن را به روز نگه دارید و بهینه سازی کنید. با این حال، این لزوما به این معنی نیست که هزینه های طراحی وب سایت شما پایین خواهد آمد.
  • از طریق وب سایت جدید خود چه چیزی را می خواهید به دست بیاورید؟ فکر کنید هدف اصلی شما افزایش درآمد شما، فروش محصولات خود به صورت آنلاین یا ارتباط ساده کسب و کار شما با مخاطبان شما است.
  • آیا می خواهید در زمینه ای تخصص دارید؟ ارزیابی کنید که آیا شما روی چیز خاصی تمرکز دارید یا اینکه خدمات مختلفی را ارائه می دهید.
  • وب سایت شما برای چه کسانی طراحی خواهد شد؟ آیا وب سایت شما برای هدف قرار دادن شرکت ها یا مشتریان مخصوصی است یا خیر؟
  • پروژه شما چقدر بزرگ است؟ یک کسب و کار بزرگتر مستلزم صفحات وب بیشتر در وب سایت شماست تا بتواند تصویر کاملی از ایده شما را به مشتریان ارائه دهد. در واقع این مورد نیز هزینه طراحی وب سایت را افزایش می دهد.

بودجه شما برای طراحی وب سایت

شما همچنین باید به بودجه وب سایت خود برای طراحی کسب و کار آنلاین توجه داشته باشید. اگر بودجه شما با اندازه و پیچیدگی ایده طراحی وب سایت شما مطابقت نداشته باشد، پس از آن دوباره بودجه و انتظارات خود را از سایت ارزیابی کنید. سپس از شرکت های طراحی سایت مشاوره های لازم را دریافت نمایید.

پس از آن، هنگام محاسبه هزینه های طراحی وب سایت شما باید در مورد زمان بندی نیز فکر کنید. مثلا آیا زمان کافی برای طراحی وب سایت شما وجود دارد؟ اگر نه، یک بار دیگر برنامه خود را مرور کنید یا یک شرکت طراحی وب حرفه ای را انتخاب کنید تا سرعت این روند را افزایش دهید.

شما همچنین باید در نظر داشته باشید که هنگام طراحی یک وب سایت، هزینه طراحی وب سایت به طور متوسط وجود ندارد: هر عنصر هزینه به شرایط خاص شما بستگی دارد، بنابراین مهم است که شما به هر عامل تصمیم گیری در مورد پروژه خود اهمیت دهید.

وب سایت تجارت الکترونیک

امروزه تجارت الکترونیک برای برخی از کسب و کارها، به ویژه آن دسته از شرکت هایی است که محصولات خود را صرفا از طریق وب به فروش می رسانند، اهمیت زیادی دارد. اگر شما تصمیم به فروش محصولات خود به صورت آنلاین را دارید، به گواهی SSL نیاز خواهید داشت تا امنیت وب سایت خود را افزایش دهید. همچین شما می توانید معاملات آنلاین خود را نیز مدیریت کنید.

هزینه طراحی وب سایت چقدر است؟

هزینه طراحی سایت طی چند سال گذشته بطور قابل توجهی تغییر کرده است، زیرا طراحی وب مفهومی است که هنوز هم به طور مستمر در حال بهبود است. از آنجا که وب سایت ها یکی از کانال های بازاریابی اصلی برای اکثر شرکت ها هستند، هزینه های طراحی وب سایت به ویژگی های زیادی وابسته است.

امروزه طراحی وب سایت واکنش گرا بسیار پر هزینه تر از گذشته است، زیرا بهینه سازی تجربه کاربری در هر دستگاه در حال حاضر بسیار ضروری است، تا شرکت بتواند بازدیدکنندگان آنلاین را حفظ کند.  البته، وقتی وب سایت ها را توسعه می دهید، چیزی را دریافت می کنید که هزینه آن را داده اید. برای هر راه حل که انتخاب می کنید، هزینه های مختلفی وجود دارند، زیرا آنها پیچیدگی های خاص خود را دارند.

آژانس های طراحی سایت تخصصی و شرکت های اینترنتی

اگر طرح شما شامل ایجاد یک وب سایت برای کسب و کاری پیچیده است، نیاز به یک آژانس های طراحی سایت حرفه ای خواهید داشت. در واقع یک وب سایت با سختار قوی ممکن است شامل مشخصات خاصی مانند موارد زیر باشد:

  • زیربخش های نامحدود
  • طراحی وب سایت واکنش گرا
  • قابلیت چت زنده
  • یکپارچه سازی شبکه های اجتماعی
  • سیستم مدیریت محتوا (CMS)
  • قابلیت تجارت الکترونیک
  • سفارش سیستم مدیریت

بهترین آژانس های طراحی وب سایت هزینه های بالاتری  را نسبت به بقیه رقبای خود دریافت می کنند. هرچند تفاوت در کیفیت کار ارائه شده احتمالا قابل توجه خواهد بود. درست اسن که هزینه طراحی وب سایت بالا است، اما قطعا ارزش یک سرمایه گذاری بسیار عالی برای افرایش مشتریان شما را دارد.

طراحی وب سایت توسط فریلنسر ها

این نیز یک انتخاب مناسب برای افرادی است که قصد دارند یک وب سایت را با بودجه کمتری ایجاد نمایند. با این حال، هزینه کمتری برای طراحی وب سایت شما در نظر گرفته می شود، اما شما نمی توانید مطمئن باشید که آیا آنها دارای تجربه و ابزار لازم مانند شرکت های طراحی وب تخصصی هستند یا خیر!

امروزه شرکت های زیادی در خارج از کشور وجود دارند که طراحی وب سایت مور دنظر شما را انجام می دهند. به همین جهت شما می توانید با بررسی شرکت های داخلی و خارجی بهترین تصمیم را در این مورد اتخاذ نمایید.

طراحی وب سایت 

خودتان وب سایتتان را بسازید

امروزه طراحی وب سایت حتی با کمترین بودجه ها نیز امکان پذیر است. سازندگان وب سایت ها این امکان را به هر کسی می دهند تا بتواند وب سایت مورد نظر خود را طراحی نماید. 

پلتفرم های سازنده وب سایت یک ابزار آنلاین است که به شما توانایی طراحی وب سایت خود را بدون استخدام یک توسعه دهنده می دهد. این به شما اجازه می دهد صفحات وب ساده خود را براساس قالب های پیشین ایجاد کنید، بنابراین برای ایجاد یک سایت با قابلیت های استاندارد، نیازی به قابلیت های گرافیکی برجسته یا افزایش هزینه های طراحی سایت نیست.

با این حال، اگر شما انتخاب کنید که خودتان وب سایت خود را ایجاد کنید، قطعا مشکلاتی وجود خواهند داشت. اول و مهم تر از همه این که ویژگی های سازنده وب سایتی که برای استفاده انتخاب کرده اید محدود است. اغلب اوقات، حتی ارتقاء به یک نسخه بالاتر نیز به وب سایت شما کمک نمی کند. همچنین شما نیاز به یادگیری برخی مهارت های طراحی سایت و گرافیک دارید، که مدتی طول خواهد کشید.

به طور کلی، برای ایجاد یک وب سایت منحصر به فرد و پیشرفته، توصیه می کنیم با یک شرکت حرفه ای همکاری کنید. اگر هدف شما، دستیابی به یک حضور آنلاین قوی در دنیای اینترنت باشد که می تواند به رشد کسب و کار شما کمک کند، هزینه های طراحی وب سایت برای رسیدن به موفقیت موثر خواهند بود.

برگرفته از سایت market-inspector

  • حمید آزاد